GRADONAČELNIK ISTANBULA OSUĐEN NA VIŠE OD DVE GODINE ZATVORA: Zatražena je maksimalna zatvorska KAZNA zbog vređanja!

Autor:

Svet

14.12.2022

18:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamoglu ima pravo žalbe na tu presudu.

GRADONAČELNIK ISTANBULA OSUĐEN NA VIŠE OD DVE GODINE ZATVORA:  Zatražena je maksimalna zatvorska KAZNA zbog vređanja!

Foto: Tanjug/AP

Turski sud osudio je danas gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua, popularnog rivala turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, na više od dve godine zatvora i izrekao zabranu obavljanja političkih funkcija zbog navodnog vređanja članova državne izborne komisije.

Imamoglu ima pravo žalbe na tu presudu, preneo je Rojters. Imamogluu, koji je član glavne opozicione Republikanske narodne Partiji (CHP), suđeno je zbog govora iz 2019, posle poništavanja rezultata lokalnih izbora u Istanbulu, u kojem je naveo da poništavanje legalnih izbora predstavlja "budalaštinu".

Optužbom je tražena maksimalna kazna zatvora od četiri godine, a u tužbi se navodi da je Imamoglu naneo tom izjavom uvredu članovima državne izborne komisije, prenosi Telegraf.rs.

Pobeda Imamoglua u martu 2019. na izborima za gradonačelnika Istanbula poništena je nakon što je Partija pravde i razvoja turskog predsednika Erdogana prijavila nepravilnosti tokom održavanja tih izbora, a na ponovljenim izborima u junu ponovo je pobedio Imamoglu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading