PLAN ZA SLOM RUSIJE EVROPI SE VRAĆA KAO BUMERANG! Mađarima prekipelo: OVO NEĆEMO DOZVOLITI!

Autor:

Svet

14.12.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je istakao da sankcije nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini, već da su samo naštetile evropskoj ekonomiji.

PLAN ZA SLOM RUSIJE EVROPI SE VRAĆA KAO BUMERANG! Mađarima prekipelo: OVO NEĆEMO DOZVOLITI!

Foto: Shutterstock

Zastave Rusije i Evroske unije

Sijarto je rekao da planirani deveti paket sankcija neće biti izuzetak, te da će i on biti žestok udar na ekonomiju Evropske Unije.

- Sankcije su nanele ozbiljnu štetu svima, ali Evropa nažalost još uvek nije napustila ovu politiku - rekao je ministar u video obraćanju, objavljenom na njegovoj Fejsbuk stranici, prenosi TASS.

Republika

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Peter Sijarto

 

Prema njegovim rečima, deveti paket sankcija koji je sada u pripremi "po svemu sudeći će dodatno pogoršati situaciju u Evropi", prenosi Tanjug.

- Proteklih osam paketa sankcija pokazalo je da je svaki od njih naneo više štete nama, Evropljanima, nego onima kojima su bili namenjeni - rekao je ministar. Dodao je da uvedene sankcije nisu uspele da okončaju sukob u Ukrajini već da su samo stvorile probleme i teškoće za zemlje Evropske unije.

- Naš cilj je da odbranimo nacionalne interese Mađarske. Ne smemo dozvoliti da sankcije još više štete mađarskoj ekonomiji - saopštio je Sijarto.

Mađarski ministar je pozvao sve Mađare da izraze svoj stav o sankcijama tokom konsultacija na nacionalnom nivou u zemlji koje će trajati do 15. decembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading