LEŠEVI 27 MUŠKARACA NAĐENI PORED PUTA, SAMO JEDAN PREŽIVEO! Jedva spasao goli život, policija istražuje misteriozan slučaj

Autor:

Svet

13.12.2022

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziv prizor na ulici zaledio je policiju prilikom uviđaja!

LEŠEVI 27 MUŠKARACA NAĐENI PORED PUTA, SAMO JEDAN PREŽIVEO! Jedva spasao goli život, policija istražuje misteriozan slučaj

Foto: printscreen

Policija Memfisa na mestu zločina

Policija Zambije saopštila je da istražuje smrti 27 muškaraca, za koje se veruje da su državljani Etiopije, a čija su tela pronađena u nedelju ostavljena pored puta u blizini prestonice Lusaka.

Portparol policije Dani Mvale rekao je da je ukupno 28 žrtava pronađeno napušteno pored puta.

Samo jedan od muškaraca, za kojeg se veruje da ima između 28 i 30 godina, je preživeo, dodao je Mvale, prenosi CNN.

- Od 28 ljudi, jedna osoba je pronađena kako se bori za život - dodaje se u saopštenju.

Policija je dodala da je 27 tela prebačeno u mrtvačnicu u Lusaki, gde se čeka zvanična identifikacija i obdukcija.

Jedini preživeli muškarac odveden je u bolnicu na lečenje.

Sve veći broj Etiopljana preduzima očajne mere kako bi pobegli iz svoje zemlje, u kojoj protekle dve godine besni građanski rat.

Neki državljani Etiopije su namamljeni obećanjima o mogućnostima zaposlenja u Južnoj Africi, ali su na kraju držani u strašnim uslovima, prema imigracionim zvaničnicima koje citira Lusaka Times.

Do poslednjeg otkrića došlo je manje od dva meseca nakon što je policija u susednom Malaviju pronašla masovnu grobnicu u Mzimbi, rekla je policija u to vreme.

Baš kao i Malavi, koji postaje sve popularniji put za krijumčarske sindikate, Zambija je opisana i kao "zemlja tranzita i odredišta" za ilegalne migrante sa Roga Afrike koji prolaze kroz tu južnoafričku zemlju sa ciljem da stignu do Južne Afrike.

U julu su imigracioni zvaničnici Zambije presreli više od 50 Etiopljana za koje se veruje da su prokrijumčareni u zemlju na putu za Južnu Afriku.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading