BUKNUO VULKAN U ČILEU! Dim kulja na sve strane, izdato upozorenje! (VIDEO)

Autor:

Svet

11.12.2022

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Havarija zadesila Čile, buknula lava iz vulkana Laskar!

BUKNUO VULKAN U ČILEU! Dim kulja na sve strane, izdato upozorenje! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Vlasti Čilea izdale su sigurnosno upozorenje nakon što je eruptirao vulkan Laskar, koji se nalazi u Andima, izazvavši manja podrhtavanja zemlje.

Za sada nema izveštaja o šteti u okolnom području, ali je prvobitno zeleno upozorenje podignuto na žuti nivo, preneo je BBC.

Čileanska Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo (Sernageomin) definiše žuto upozorenje kao znak da je vulkan nestabilan. Stručnjaci nadziru mesto zbog manjih eksplozija i pojave dima, objavila je Nacionalna služba.

Stanovnici Talabre, gradića udaljenog oko 12 kilometara od vulkana, prvi put su primetili aktivnost juče oko podneva po lokalnom vremenu.

Uprkos ogromnom oblaku dima koji je Laskar ispuštao, a koji se sastojao od vulkanskog pepela i vrućih plinova, smatra se da nijedna kuća nije oštećena. Vlasti su postavile zabranu ulaska na 5 kilometara od kratera vulkana.

Laskar je udaljen 70 kilometara od San Pedra de Atakame, popularne turističke destinacije za planinarenje i pustinje Atakama, najsušnijeg mesta na Zemlji.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading