DA, MI TO RADIMO, ČEMU TOLIKA BUKA?! Putin pijucka šampanjac i priznaje da gađaju CIVILNE METE u Ukrajini! (VIDEO)

Autor:

Svet

09.12.2022

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pijući šampanjac, Vladimir Putin je obećao da će nastaviti da gađa ukrajinsku energetsku mrežu uprkos pozivima da se zaustave sistematski napadi koji su milione ostavili bez struje i grejanja.

DA, MI TO RADIMO, ČEMU TOLIKA BUKA?! Putin pijucka šampanjac i priznaje da gađaju CIVILNE METE u Ukrajini! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/The Telegraph

Govoreći posle ceremonije dodele nagrada za "Heroje Rusije" u Кremlju u četvrtak, predsednik se obratio grupi vojnika. Priznajući ciljane udare, Putin je okrivio Ukrajinu za pokretanje trenda napada na civilnu infrastrukturu, ukazujući na eksploziju na ključnom mostu između ruskog kopna i anektiranog poluostrva Кrim.

- Da, mi to radimo. Ali ko je to započeo? Mnogo je buke oko naših udara na energetsku infrastrukturu susedne zemlje. To neće ometati naše borbene misije - rekao je Putin o udarima na ukrajinsku mrežu.

Na videu koji je snimio ruski državni TV kanal Zvezda, vidi se kako Putin drži čašu dok govori o sudbinama desetina miliona Ukrajinaca.

On je dalje optužio Кijev da je digao u vazduh dalekovode iz nuklearne elektrane Кursk i da nije snabdevao vodom Donjeck u istočnoj Ukrajini.

U aprilu je Unicef otkrio da je najmanje 35 inženjera za vodu ubijeno ili povređeno u oblastima Donjecka i Luganska od 2014. godine, kada su izbili sukobi između separatista koje podržava Rusija i Ukrajine. Neka sela su od tada bez vode.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Putinovo granatiranje kritične infrastrukture širom Ukrajine ostavilo je milione bez vode, grejanja, gasa i svetla kada je zima nastupila. Ruske snage su u četvrtak granatirale celu liniju fronta u regionu Donjecka na istoku Ukrajine, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Ukrajinski energetski operater Ukrenergo saopštio je u četvrtak da se još uvek oporavlja od poslednjeg naleta udara ove nedelje i da je u "značajnom deficitu".

"Zapad raspiruje haos"

Putin je rekao danas da je siguran da Zapad namerno raspiruje haos i zaoštrava situaciju u svetu kako bi zadržao svoju globalnu dominaciju.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Potencijal zbog mogućih konflikta u svetu raste, a to je direktna posledica pokušaja nekih zapadnih elita da po svaku cenu sačuvaju svoju političku, ekonomsku, finansijsku, vojnu i ideološku dominaciju, rekao je Putin u video obracanju tokom sastanka sa šefovma vojnih resora država članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i Zajednica nezavisnih država (ZND) - prenosi TAS S.

Putin je takođe optužio Zapad da eksploatiše Ukrajinu i koristi njen narod kao topovsko meso u sukobu protiv Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading