SAD UVODI NOVE SANKCIJE KINI I RUSIJI?! Evo i zbog čega!

Autor:

Svet

09.12.2022

07:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će sankcije pogoditi neke koji su uključeni u rusku vojnu industriju i povezani sa isporukom iranskih dronova Rusiji.

SAD UVODI NOVE SANKCIJE KINI I RUSIJI?! Evo i zbog čega!

Foto: Tanjug/AP

Sjedinjene Američke Države planiraju da uvedu nove sankcije Kini i Rusiji, koje će uključivati kažnjavanje Moskve zbog upotrebe iranskih dronova u ratu protiv Ukrajine, izjavila su dva američka zvaničnika.

Prema njihovim rečima, sankcije će pogoditi Kinu zbog onoga što Vašington tvrdi da je ilegalni ribolov u Pacifiku, dok raste zabrinutost zbog mogućeg kineskog prekomernog ribolova i širenja kineskog uticaja na moru.

Većina sankcija, o kojima izveštava Vall Street Journal, biće uvedena u skladu sa takozvanim globalnim „Zakonom Magnitskog“ iz 2016. godine, koji dozvoljava američkoj vladi da uvede sankcije stranim vladinim zvaničnicima za koje se smatra da krše ljudska prava, zamrzavajući njihovu imovinu. i zabranivši im ulazak SADA.

Sjedinjene Države osudile su izvoz iranskih vojnih bespilotnih letelica u Rusiju, koja ih koristi u svom ratu protiv Ukrajine, a očekuje se da će sankcije pogoditi neke koji su uključeni u rusku vojnu industriju i povezani sa isporukom iranskih dronova Rusiji, rekli su zvaničnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading