TURSKA BLOKIRALA RUSKE TANKERE? Ankara zahteva samo jednu stvar

Autor:

Svet

05.12.2022

23:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na obalama Turske formirana je blokada naftnih tankera nakon ograničenja cena nafte iz Rusije.

TURSKA BLOKIRALA RUSKE TANKERE? Ankara zahteva samo jednu stvar

Foto: Tanjug/AP

Prema pisanju britanskog lista "Fajnenšel tajms", na turskim moreuzima formirala se gužva naftnih tankera nakon što su Zapadne zemlje uvele embargo na rusku naftu.

Naime, Ankara zahteva od svih tankera koji prolaze kroz moreuze da imaju odgovarajuće "P&I" osiguranje, međutim, usled uvođenja embarga na rusku naftu, ruski tankeri više ne mogu da konkurišu za Zapadna pomorska osiguranja, osim ukoliko ne pristaju na limit cene od 60$ po barelu, te se pretpostavlja da je upravo to razlog što se veliki broj naftnih tankera nakupio u blizini turskih moreuza.

Međutim, publikacija nije obratila pažnju na ono na šta je ruski zamenik ministra transporta Aleksandar Pošivaj pre nedelju dana skrenuo pažnju, a to je da Turska, Kina i Indija priznaju rusko osiguranje koje podrazumeva sve rizike prekomorskog transporta i odgovara svim međunarodnim zahtevima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading