UŽAS NA JUGU RUSIJE! U Kaspijskom moru pronađeno 2.500 uginulih foka, poslanik Dume uperio prst u Amerikance!

Autor:

Svet

04.12.2022

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na obali Kaspijskog mora, na jugu Rusije u Dagestanu, pronađeno je oko 2.500 uginulih foka, a za sada nema pokazatelja da su nasilno ubijene.

UŽAS NA JUGU RUSIJE! U Kaspijskom moru pronađeno 2.500 uginulih foka, poslanik Dume uperio prst u Amerikance!

Foto: pixabay.com

Prvi izveštaji su govorili o oko 700 uginulih foka, ali je daljom pretragom terena utvrđeno da ih ima najmanje 2.500, a moguće je da će ih biti više, preneo je BBC.

Od 2008. godine Međunarodna unija za očuvanje prirode proglasila je kaspijske foke za ugroženu vrstu.

Republika

Foto: pixabay.com

Foke

Načelnik Kaspijskog centra za zaštitu životne sredine Zaur Gazipov naveo je u saopštenju da su foke, prema prvim rezultatima istrage, uginule pre oko dve sedmice i da za sada nisu pronađeni dokazi da su ubijane ili uhvaćene u ribarske mreže.

Stručni timovi su uzeli uzorke sa foka da bi se laboratorijskim ispitivanjem utvrdio razlog uginuća.

Populacija foka u Kaspijskom moru drastično je smanjena u proteklih nekoliko decenija zbog prekomernog lova i industrijskog zagađenja. Pre oko 100 godina bilo ih je više od milion, a poslednje procene govore da ih je ostalo samo 70.000.

Gadžijev: Umešani Amerikanci

Deputat Državne dume iz Dagestana Abdulhakim Gadžijev najavio je moguću umešanost Sjedinjenih Država u masovnu smrt foka, misleći na američke biološke laboratorije.

- Želeo bih da skrenem pažnju na jednu važnu tačku koju mnogi zanemaruju. Mislim na biološke laboratorije Sjedinjenih Država, koje su rasute gotovo po celom perimetru granica Ruske Federacije. Šta u njima rade „naučnici“ – virolozi Pentagona? Apeli Rusije, Kine i drugih zemalja da se otkrije priroda istraživanja koje su SAD sprovodile u vojnim laboratorijama su ignorisane. A sa početkom NVO u Ukrajini, američke laboratorije su na brzinu demontirane, a oprema i rezultati istraživanja izneti. Očigledno, ima šta da se krije - rekao je Hadžijev za RIA Novosti.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading