BRITANCI PONOVO UDARILI NA PUTINA: Ruske medicinske sestre moraju da pošalju jasnu poruku predsedniku i ODUSTANU od svojih zahteva

Autor:

Svet

04.12.2022

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahavi je rekao da se pripadnici vojske obučavaju da voze ambulantna kola u slučaju potrebe, kao i da budu na graničnim punktovima.

BRITANCI PONOVO UDARILI NA PUTINA: Ruske medicinske sestre moraju da pošalju jasnu poruku predsedniku i ODUSTANU od svojih zahteva

Foto: Tanjug/AP

- Medicinske sestre i vozači ambulantnih kola pomažu Vladimiru Putinu u njegovom napadu na Ukrajinu zahtevajući veliko povećanje plata - izjavio je jedan ministar u vladi. Komentari su izazvali veliko ismevanje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Nadhim Zahavi je promenio taktiku u borbi da spreči pred-Božićne udare NHS tvrdeći da će ta industrijska akcija razotkriti "podeljenu" Veliku Britaniju kada je potreban ujedinjeni front oko ruskog "ilegalnog rata".

- Ovo je vreme da se okupimo i pošaljemo vrlo jasnu poruku gospodinu Putinu da nećemo biti podeljeni na taj način - rekla je predsednica torijevske stranke.

Govoreći o onima koji učestvuju u štrajkovima, Zahavi je dodao: "Oni bi trebalo da se osvrnu na to jer je to upravo ono što Putin želi da vidi - tu podelu. Hajde da se ne podelimo, hajde da se ujedinimo."

Komentare su osudili lideri sindikata, uključujući generalnog sekretara Kraljevskog koledža za negu Peta Kalena, koji je rekao:

- Korišćenje ruskog rata u Ukrajini kao opravdanje za realno smanjenje plata medicinskim sestrama u Velikoj Britaniji je nov nizak potez ove vlade.

Javnost ne veruje u tu vrstu retorike i želi da se ministri pozabave našim sporom.

Generalna sekretarka Unite, Šeron Grejem, rekla je:

- Još jedna multimilionerska ministarka vlade izabrala je da napadne obične radnike čiji je jedini zločin bio odbijanje da prihvate smanjenje plate. Tvrdnja Nadhima Zahavija da su britanske medicinske sestre, vozači ambulantnih kola i nastavnici saveznici Vladimira Putina je smešna koliko i sramotna.

Članovi RCN planiraju da štrajkuju 15. a biće zaštićeno samo pet oblasti nege: hemoterapija, kritična nega, dijaliza, pedijatrijska intenzivna nega i neonatalna nega.

Zahavi je rekao da se pripadnici vojske obučavaju da voze ambulantna kola u slučaju potrebe, kao i da budu na graničnim punktovima.

Mislim da ljudi treba da se sete da Putin koristi energiju kao oružje, jer toliko propada u svom ilegalnom ratu protiv Ukrajine - rekao je on za Skaj njuz.

- Naša poruka sindikatima je da nije vreme za štrajk: ovo je vreme da pokušamo da pregovaramo.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading