VEĆA OD FUDBALSKOG TERENA, SVE PRŠTI OD LUKSUZA: Ovako izgleda "plutajuća palata" šeika Katara, ali ima i jedna MISTERIJA (FOTO)

Autor:

Svet

04.12.2022

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superjahta izrađena za kraljevsku porodicu Katara, vredi 400 miliona američkih dolara, a njena unutrašnjost obavijena je velom tajne.

VEĆA OD FUDBALSKOG TERENA, SVE PRŠTI OD LUKSUZA: Ovako izgleda "plutajuća palata" šeika Katara, ali ima i jedna MISTERIJA (FOTO)

Foto: Printscreen YT/SuperYacht Times

Megajahta u vlasništvu šeika Hamada bin Kalife Al Tanija, bivšeg emira Katara, koju još nazivaju i "plutajuća palata", obavijena je velom misterije, a vredna je 400 miliona američkih dolara.

Ultra elegantna, obimna, opremljena i prepuna luksuza: to je samo nekoliko načina da se opiše superjahta Katara izgrađena 2010. godine, navodno za katarsku kraljevsku porodicu. Sve što je povezano sa Kućom Thani odmah asocira na luskuz, a ni ova jahta nije izuzetak.

Republika

Foto: Printscreen YT/SuperYacht Times

Megajahta

 

Naravno, superjahta od 7.922 tone nudi više nego dovoljno prostora za stvaranje plutajućeg grada za svoje kraljevske vlasnike, navodi Superyacht Times, a prenosi Mondo.

Prema NBC Bostonu, dužina fudbalskog terena na Svetskom prvenstvu u fudbalu mora da bude između 100 i 110 metara – a s obzirom da Katara meri 124 metra, to je čini većom od fudbalskog terena!

Republika

Foto: Printscreen YT/SuperYacht Times

Megajahta

 

Brod se može pohvaliti palubom za helikoptere, nizom kupola za satelitsku komunikaciju (njena najprepoznatljivija karakteristika) i džet skijem. Takođe se priča da ima zabavnih sadržaja kao što su klub na plaži, nekoliko bazena, teretana i salona i đakuzi. Enigma čak i za svet jahtinga, Katarin enterijer i tačne specifikacije se ne emituju javno jer je jahta obavijena velom tajne. Ono što se dešava u Katari sigurno ostaje u Katari!

Sudeći po veličini, megaluksuzna jahta može da primi do 34 gosta u 14 kabina koje opslužuje 95 članova posade na brodu, izvestio je Mega yachts Fan. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading