AMERIČKA ZVANIČNICA: Putin nije iskren u pogledu mirovnih pregovora! ZAHAROVA: Koga vi učite, setite se bombardovanja Srbije

Autor:

Svet

04.12.2022

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin u ovom trenutku nije iskren u pogledu mirovnih pregovora sa Ukrajinom, izjavila je danas zamenica američkog državnog sekretara za politička pitanja Viktorija Nuland nakon sastanka sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim i drugim visokim ukrajinskim zvaničnicima u Kijevu.

AMERIČKA ZVANIČNICA: Putin nije iskren u pogledu mirovnih pregovora! ZAHAROVA: Koga vi učite, setite se bombardovanja Srbije

Foto: Profimedia

Nulandova je posetila Ukrajinu kako bi pokazala podršku toj zemlji u trenutku kada Rusija pokušava da uništi energetsku infrastrukturu zemlje, preneo je Rojters.

- Diplomatija je očigledno cilj svih, ali morate imati voljnog partnera - rekla je ona novinarima, prenosi Tanjug.

Nuland je navela da je vrlo jasno, bilo da su u pitanju napadi na energetske sisteme, retorika iz Kremlja ili opšti stav, da Putin nije iskren niti spreman za to.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Viktorija Nuland

 

Predsednik SAD Džozef Bajden rekao je u četvrtak da je spreman da razgovara sa Putinom ukoliko je ruski lider zainteresovan da okonča rat. Ideja je, međutim, brzo propala kada je Kremlj saopštio da Zapad mora da prizna četiri ukrajinska regiona koja su se pridružila Rusiji.

Ova reakcija Rusije, rekla je Nulandova, pokazuje "koliko oni nisu ozbiljni".

Stigao odgovor Zaharove

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova brzo je odgovorila.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

 

- Nije na Nuland da podučava svet - samo su SAD i NATO zajedno uništili više energetskih mreža nego što su Sjedinjene Države same uništile - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu, podsećajući na napade na Srbiju 1999. godine, prenosi Jutarnji.

Tokom napada borbeni avioni su u Srbiji isključili struju na više od 70 odstoo područja, podaci su NATO-a.

Nuland se takođe susrela sa šefom osoblja Volodimira Zelenskog Andrejem Jermakom, koji je izrazio zahvalnost na milijardama dolara vrednoj pomoći koju je Vašington obezbedio Ukrajini.

- Pobeda Ukrajine, u koju smo sigurni, biće naša zajednička pobeda - citirala ga je kancelarija Zelenskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading