TINEJDŽER UMRO OD PAUKOVOG UGRIZA: Nedelju dana ranije se požalio stanodavcu na invaziju insekata - pronađen sa ranom veličine novčića na leđima (FOTO)

Autor:

Svet

04.12.2022

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Harija pronašli kako leži na leđima u svom krevetu sa otvorenim očima i ustima.

TINEJDŽER UMRO OD PAUKOVOG UGRIZA: Nedelju dana ranije se požalio stanodavcu na invaziju insekata - pronađen sa ranom veličine novčića na leđima (FOTO)

Foto: pixabay.com

Tinejdžer (19) je iznenada preminuo nakon što je rekao da ga je ugrizao pauk - samo nekoliko nedelja nakon što se žalio na najezdu insekata u njegovoj zgradi.

Harija Boltona su pronašli mrtvog sa razjapljenom ranom veličine novčića od 1 funte na leđima.

Samo nekoliko dana ranije student druge godine rekao je prijatelju da se oseća loše nakon što ga je ugrizao pauk, a nedeljama pre toga, žalio se kao i mnogi u studentskom smeštajnom kompleksu Univerziteta Hal svom stanodavcu na najezdu pauka.

Istraga je saznala kako je 7. oktobra prošle godine Harijev ukućanin shvatio da nije odgovorio na SMS poruku.

Kada je te noći stigao kući sa posla, on i još jedan član Harijeve porodice, pokucali su na Harijeva vrata, nisu dobili odgovor, pa su pozvali obezbeđenje, koje je došlo i razvalilo vrata, prenosi The Sun.

 Svetlo je bilo upaljeno i našli su Harija kako leži na leđima na svom krevetu. Oči i usta su mu bili otvoreni i bio je hladan na dodir - i shvatili su da mu se grudi ne pomeraju. 

Kada su stigli bolničari, potvrdili su da Hari ne diše, nije imao otkucaje srca i tragično su ga proglasili mrtvim na licu mesta.

 

 

Ali, dok su ga proveravali, primetili su zjapeću ranu od 1 funte na njegovim leđima, za koju se činilo da je inficirana.

Na saslušanju se čulo kako je samo četiri dana ranije Hari rekao prijatelju da ga je pauk ugrizao za leđa i da se nije osećao dobro. Njegov prijatelj je predložio da ode u hitnu pomoć, pa je i učinio - i te noći ušao u kraljevsku bolnicu Hal sa visokom temperaturom i visokim otkucajima srca. Uzet je uzorak krvi i nije otkriveno ništa od visokog rizika - iako je drugi test krvi ukazivao na upalu. Ali Ben Rejer, konsultant za hitnu i hitnu pomoć u bolnici, rekao je da to nije nešto što bi laboratorije označile kao neposredan rizik, prenosi The Sun.

OTPUŠTEN IZ BOLNICE

U ranim jutarnjim satima, Hari je sam otpušten, a bolničko osoblje je reklo da nemaju razloga da veruju da tinejdžer nije bio sposoban za to. Samo nekoliko sati kasnije Harija su poslednji put videli njegovi cimeri. Jedan od njih, Kacper-Krisztof Zidron, ispričao je na saslušanju kako je doživeo sličan ujed pauka samo dva meseca ranije.

Rekao je da je ujed, koji mu je bio na vratu, prvo počeo da "malo boli", ali je tokom nekoliko dana bio toliko loš da nije mogao da pomeri vrat. Kacper je rekao da je otišao u hitnu pomoć i da mu je rečeno da uzme paracetamol, koji nije pomogao. Zatim je razgovarao sa roditeljima i oni su mu pomogli da ukloni gnoj iz infekcije, pre nego što je nazvao svog lekara opšte prakse i zatražio antibiotike da zaleči ranu i očisti infekciju. Ukućanin je zatim poslao e-poštu Ashcourt Student Housingu o problemu sa paukovima i poslao fotografiju jednog od njih.

Nakon Harijeve smrti, pozvana je deratizacija radi mira stanara i sprovedena je anketa. Postavljene su lepljive zamke. Otkrilo je da je u kući bio normalan broj insekata s obzirom na doba godine.

Mrtvozornik Pol Marks je utvrdio da je Harijeva smrt prouzrokovana sepsom, usled akutne infekcije grudnog koša, usled inficirane rane na leđima, prenosi The Sun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading