IZABRALI NOVOG LIDERA: Evo ko će voditi Islamsku državu (FOTO)

Autor:

Svet

01.12.2022

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teroristička grupa Islamska država (IS) imenovala je za vođu do sada javnosti nepoznatog Abu Huseina, nakon što se njegov prethodnik Abu al-Hasan al-Hašemi al-Kuraiši razneo u oktobru kada se našao pod opsadom bivših antivladinih pobunjenika na jugu Sirije, izjavile su danas Rojtersu osobe koje su učestvovale u sukobu.

IZABRALI NOVOG LIDERA: Evo ko će voditi Islamsku državu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

IS je odabrao Abu al-Huseina al-Huseina al-Kuraišija za svog novog lidera, izjavio je portparol te terorističke grupe na snimku.

On nije izneo više detalja o novom lideru.

To je prvi put da je vođa IS ubijen u operaciji u kojoj nije učestvovala koalicija predvođena SAD i prvi put da je lider IS ubijen na jugu Sirije, a ne na severu te zemlje, navela je britanska agencija.

Abu al-Hasan al-Hašemi al-Kuraiši je ubijen u operaciji izvedenoj u Deri, južnoj sirijskoj provinciji.

Kuraiši i njegovi pomoćnici su otkriveni dok su se krili u kući u gradu Jasemu, naveli su bivši pobunjenici koji su učestvovali u sukobu, rođaci onih koji su poginuli u sukobima i žitelji Jasema.

U audio snimku koji je objavljen u sredu, portparol IS je rekao da je Kuraiši ubijen dok se "borio protiv neprijatelja Boga", i dodao da je Abu Husein sledeći vođa, ne iznoseći detalje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading