ŠOKANTNO OTKRIĆE ŠPANSKOG MUP-A! Pisma-bombe kućne izrade poslata iz Španije

Autor:

Svet

01.12.2022

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema prvim indicijama, svih pet pisama-bombi koje su proteklih dana i danas poslate na adrese državnih kancelarija, privatnih kompanija i ukrajinske ambasade u Madridu, poslata su iz Španije, izjavio je danas zamenik španskog ministra unutrašnjih poslova Rafael Peres.

ŠOKANTNO OTKRIĆE ŠPANSKOG MUP-A! Pisma-bombe kućne izrade poslata iz Španije

Foto: Tanjug/AP

Rafael Peres rekao je novinarima da su eksplozivne naprave kućne izrade poslate u smeđim paketima i da su sadržale zapaljivi prah i žicu da bi se izazvao iznenadan plamen, a ne eksplozije. Peres je rekao da su paketi upućeni rukovodiocima institucija na čije su adrese poslati.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Španska policija

On je istakao da je jedna od naprava povredila jednog službenika za bezbednost ukrajinske ambasade u Madridu, da su tri detonirale snage bezbednosti u kontrolisanim eksplozijama, dok je jedna sačuvana netaknuta radi istražne svrhe.

Peres je rekao da još nije neophodno da se sazove komitet za bezbednost, koji bi eventualno mogao da donese odluku o povećanju bezbednosti usled povećanog nivoa terorističke pretnje, koji je već na drugom stepenu nakon islamističkih napada širom Evrope.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je, međutim, da je španska policija pojačala mere bezbednosti oko javnih zgrada i da posebno pažljivo proveravaju poštanske pošiljke. Visoki sud Španije specijalizovan za terorizam otvorio je istragu povodom pošiljaka sa eksplozivnim napravama, rekao je izvor iz pravosuđa za Rojters.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading