FRANCUZI NEĆE MOĆI DA OBAVLJAJU HITNE TELEFONSKE POZIVE?! Ova zima može da im promeni život! Poznato šta će biti ako nestane struje

Autor:

Svet

30.11.2022

16:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Iluzorno je zamišljati da ćemo moći da pružamo usluge svim Francuzima u slučaju nestanka struje - rekla je šefica operatera Oranž.

FRANCUZI NEĆE MOĆI DA OBAVLJAJU HITNE TELEFONSKE POZIVE?! Ova zima može da im promeni život! Poznato šta će biti ako nestane struje

Foto: Pixabay, Shutterstock

Telefonski pozivi u Francuskoj

Pozivanje hitnih službi telefonom možda neće biti moguće u delovima Francuske ako ove zime bude dužih nestanaka struje, izjavila je danas Kristel Hajdeman, šefica telekom operatera Oranž.

Ovo oštro upozorenje je suprotno umirujućem tonu francuske vlade po tom pitanju i apostrofira izazove s kojima se suočava telekomunikaciona industrija u pružanju mobilnih usluga u slučaju produženih isključenja struje, budući da se Francuska sprema za racionalizaciju energije zbog rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

- Ako se u nekom geografskom području usluge mobilne mreže isključe na dva sata, to znači da neko vreme neće biti pristupa uslugama hitnih službi. Iluzorno je zamišljati da ćemo moći da pružamo usluge svim Francuzima u slučaju nestanka struje - rekla je Hajdeman francuskim poslanicima u obraćanju u Senatu.

Zvaničnici iz industrije telekomunikacija rekli su za Rojters u septembru da strahuju da bi restrikcije struje, koje su moguće nakon pada isporuka energije iz Rusije, mogle da "ugase" delove mobilnih mreža širom Evrope.

Hejdeman, koja je došla na čelo Oranža u aprilu, navela je da je ta kompanija testirala svoje mobilne mreže u Francuskoj kako bi procenila i predvidela rizike od nestanaka struje.

Njena izjava je u kontrastu sa onima koje je dala vlada u Parizu.

- Ako u datom trenutku bude problema sa napajanjem, postoji ono što mi zovemo "resursne antene" koje omogućavaju pozivanje svih brojeva za hitne slučajeve - izjavio je u utorak portparol francuske vlade Olivije Veran, dodaje britanska agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading