VELIKI SKANDAL! Monasi razrešeni dužnosti, koristili KRISTAL MET!

Autor:

Svet

30.11.2022

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budistički hram u centralnom Tajlandu ostao je bez monaha nakon što su svi pali na testu za drogu. Svi monasi su oslobođeni dužnosti zbog upotrebe metamfetamina, leka poznatog kao kristalni met.

VELIKI SKANDAL! Monasi razrešeni dužnosti, koristili KRISTAL MET!

Foto: pixabay.com

Četiri monaha, uključujući jednog opata, u hramu u okrugu Bung Sam Phan u provinciji Phetchabun bili su pozitivni na metamfetamin, rekao je okružni zvaničnik Boonlert Thintapthai za AFP. Monasi su poslati u zdravstvenu kliniku na lečenje od narkomanije, rekao je zvaničnik.

- U hramu sada nema monaha i seljani su zabrinuti. Još monaha će biti poslato u hram kako bi seljani mogli da obavljaju svoje verske dužnosti - rekao je on.

Problem met u Tajlandu

Prema Uredu Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC), Tajland je glavna tranzitna zemlja za metamfetamin koji preko Laosa dolazi iz mjanmarske države Šan, piše CBS. Jaba, pilula koja sadrži kofein i metamfetamin, prodaje se na ulici. Cena jedne tablete je manja od 20 bahta, što je oko 50 centi.

- Met, a posebno Jaba, se lako mogu naći u svakom uglu Tajlanda. Ponuda je svuda porasla, a trenutno je pilula jeftinija od piva - rekao je za Thai Inkuirer Džeremi Daglas iz UNODC-a.

Vlasti širom jugoistočne Azije i ostatka sveta zabeležile su rekordne zaplene metamfetamina poslednjih meseci. Prošlog meseca, Hong Kong je navodno imao najveću zaplenu metamfetamina u istoriji. Pronađeno je 1,8 tona tečnog metamfetamina skrivenog u kartonima kokosove vode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading