PROLILI SU KRV NEVINIH LJUDI: Erdogan poručio - nikome ne podnosimo izveštaje o operacijama u Siriji i Iraku!

Autor:

Svet

29.11.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan, izjavio je da je ta zemlja odlučna u nameri da uništi Radničku partiju Kurdistana - "sve do poslednjeg teroriste".

PROLILI SU KRV NEVINIH LJUDI: Erdogan poručio - nikome ne podnosimo izveštaje o operacijama u Siriji i Iraku!

Foto: Tanjug/AP

- Teroristička organizacija, koja je pretrpela velike gubitke u operacijama koje je Turska provodila duž svojih južnih granica, pokazala je svoje prljavo lice prolivajući krv nevinih ljudi minobacačkim napadima na civilna naselja na našim granicama - rekao je Erdogan.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Redžep Tajip Erdogan, predsednik Turske

Nakon sednice vlade u Ankari, turski predsednik je istakao da se nastavljaju koraci za uspostavljanje bezbednostnog pojasa, dubokog 30 kilometara uz svoje granice, javljaju Agencije-

- Nije nam potrebno ničije odobrenje, dok poduzimamo korake koji se tiču bezbednosti naše domovine i našeg naroda i nikome nećemo podnositi izveštaje - poručio je Erdogan.

Turski predsednik je istakao da praznim pretnjama niko neće primorati Tursku na pozicije suprotne njenim vlastitim interesima na političkom, diplomatskom, ekonomskom i vojnom planu.

- Niko ne treba biti uznemiren vojnim operacijama Turske, s ciljem proširenja bezbednosnog pojasa - zaključio je Erdogan.

Turska od 20. novembra sprovodi vazdušnu operaciju protiv sirijskog krila zabranjene Kurdistanske radničke partije na severu Sirije. Napadi su izvedeni na grad Kobani, kao i na sever Iraka.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Krajinamen

29.11.2022 11:24

Pa sta ovaj ``prikriveni taliban`` onda prigovara kad Srbija samo pomene da ce stati u odbranu svog naroda na okupiranoj teritorije. Narativ mu je pun malicioznih poruka... Turcin... Ne moze pobeci falicnim genima