GNEV ZBOG NATO OPREME DMITRIJA ROGOZINA! Bivši direktor Roskosmosa na meti: ZAŠTO NE NOSI OPREMU IZ KOMPLETA "RATNIK"?!

Autor:

Svet

28.11.2022

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doskorašnji direktor svemirske agencije Roskomsos i bivši zamenik premijera Ruske Federacija Dmitrij Rogozin našao se na meti žestokih kritika na društvenim mrežama.

GNEV ZBOG NATO OPREME DMITRIJA ROGOZINA! Bivši direktor Roskosmosa na meti: ZAŠTO NE NOSI OPREMU IZ KOMPLETA "RATNIK"?!

Foto: www.profimedia.rs

Rogozin, koji je odlukom ruske vlade sa mesta direktora Roskosmosa smenjen 15. jula, nedugo potom našao se u zoni specijajlne vojne operacije, kako zvanična Moskva karakteriše rat u Ukrajini.

 

 

Iako je Rogozinov odlazak na front u ruskom javnom mnjenju uglavnom pozitivino dočekana, jedna od njegovih poslednjih objava bez sumnje doneće mu više kritika nego pohvala.

Prema pisanju ruskim medija koji se pozivaju na izveštaje sa Telegrama, Rogozinova fotografija je izazvala pravu buru pošto su pojedini kritičari primetili da je Rogozinova vojna oprema mahom iz zemalja stranih zemalja, od kojih je većina iz NATO.

Zašto bivši predsednik kolegijuma Vojno-industrijske komisije Ruske Federacije ne nosi opremu iz kompleta "Ratnik“ (koji su tako dugo kretali i hvalili), i ne koristi domaće oružje – ja lično ne razumem. I vi? - navodi se na Telegram kanalu "Battle_Z _Sailor".

Kako se objašnjava u objavi, Rogozin nosi jaknu austrijskog proizvođača vojne opreme "Karintia", dok su pancir i šlem turske proizvodnje.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Uz to, Rogozin na fotografiji pozira uz pušku belgijsko-američke proizvodnje FN Skar.

Podsetimo, Rogozin je sa funkcije prvog čoveka Roskosmosa smenjen u okviru rekonstrukcije ruske vlade koju je naložio šef Kremlja Vladimir Putin.

Pre nego što je bio stupio na funkciju ključne ruske agencije za istraživanje svemira, Rogozin je punih sedam godina bio potpredsednik ruske vlade zadužen pre svega za odbrambenu vojnu industriju.

Od 2008. do 2011. godine bio je ruski ambasador u NATO.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading