RUSIJA UKLANJA BOJEVE GLAVE IZ RAKETA I GAĐA UKRAJINU?! Promena plana - evo čime su zamenjene!

Autor:

Svet

28.11.2022

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britansko ministarstvo naglašava da su bojeve glave verovatno zamenjene balastom.

RUSIJA UKLANJA BOJEVE GLAVE IZ RAKETA I GAĐA UKRAJINU?! Promena plana - evo čime su zamenjene!

Foto: Printscreen/Twitter RT;Tanjug/AP

Ruska vojska ispaljuje krstareće rakete sa lažnim nuklearnim bojevim glavama na ukrajinske ciljeve jer je vojska "tanka" sa municojom, sugeriše Ministarstvo odbrane Velike Britanije.

U obaveštajnom ažuriranju u subotu, Ministarstvo odbrane je navelo da improvizacija borbenih snaga ruskog predsednika Vladimira Putina "malo verovatno neće postići pouzdane efekte“.

Navedeni dokazi su slike očigledno oborenih krstarećih raketa AS-15 Kent sa vazdušnim lansiranjem, za koje se kaže da su dizajnirane 1980-ih kao nuklearni sistem za isporuku, prenosi Dejli mejl.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da su nuklearne bojeve glave verovatno zamenjene balastom, uz nadu Kremlja da će rakete odvratiti pažnju ukrajinske protivvazdušne odbrane.

 

 


- Iako će takav inertni sistem i dalje proizvoditi određenu štetu kroz kinetičku energiju projektila i bilo kakvo nepotrošeno gorivo, malo je verovatno da će postići pouzdane efekte protiv predviđenih ciljeva - navodi se u saopštenju.

 

 

- Kakva god bila namera Rusije, ova improvizacija naglašava nivo iscrpljenosti ruskih zaliha raketa dugog dometa - dodaje se.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da je šest miliona domaćinstava bez struje nakon raketnog udara Rusije. 


 


 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading