PREMINUO VLADIMIR MAKEJ: Vlasti u Minsku objavile vest o smrti beloruskog diplomate

Autor:

Svet

26.11.2022

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se navodi u tamošnjim medijima, Makej je preminuo iznenada.

PREMINUO VLADIMIR MAKEJ: Vlasti u Minsku objavile vest o smrti beloruskog diplomate

Foto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej, je preminuo javlja BelTA pozivajući se na pres sekretara Ministarstva spoljnih poslova Belorusije Anatolija Glaza.

Ministar spoljnih poslova Belorusije Vladimir Makej iznenada je preminuo.

Makej je imao 64 godine. Drugi detalji nisu saopšteni.

Makej je bio poznat po svojim oštrim kritikama upućenim Zapadu, za koji je smatrao da snosi krivicu za sukob u Ukrajini, što je i izjavio na 77. sednici Generalne skupštine UN u Njujorku.

- Učešće NATO u nelegitimnim ratovima protiv Jugoslavije, Iraka, Libije, Sirije, kao i pokušaji Alijanse da uđe u istorijski istočnoslovenske i susedne zemlje, predodredili su sudbinu prvog ‘Versaja’ za ‘Versaj 2.0’. Zbog toga krivicu za kontinuirano krvoproliće u Ukrajini u potpunosti mora da nosi kolektivni Zapad - naglasio je tada Makej.

Ukazao je da Belorusija mnogo i svuda govori o sukobu u Ukrajini.

- Ne možemo da se ponašamo drugačije. Sukob se dešava pred našim vratima i veoma smo tužni kada vidimo kako je bratski ukrajinski narod postao žrtva geopolitičkih igara kolektivnog Zapada - naveo je tada Makej.

Prema njegovim rečima, Zapadu Ukrajina nije potrebna ni kao članica NATO ni kao članica Evropske unije, već su je novi „pokrovitelji” jednostavno iskoristili u velikoj igri protiv Rusije.

- Ukrajina danas plaća krvlju, jer su njeni političari dozvolili da budu obmanuti i zaboravili su na istorijsko bratstvo tri istočnoslovenska naroda: Belorusa, Rusa i Ukrajinaca - bile su reči beloruskog diplomate.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading