SOBA ZA MUČENJE, LEŠEVI SA SMRSKANIM LOBANJAMA: Jeziva otkrića nakon ruskog povlačenja iz Hersona

Autor:

Svet

24.11.2022

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski vojnici otkrili su pre nekoliko dana novo mučilište nakon što su Nikolajev i Herson oslobođeni od ruskih trupa.

SOBA ZA MUČENJE, LEŠEVI SA SMRSKANIM LOBANJAMA: Jeziva otkrića nakon ruskog povlačenja iz Hersona

Foto: Tanjug/AP

To je najnoviji dokaz koji, kako prenose zapadni mediji, sugeriše da su ruski vojnici odgovorni za ratne zločine tokom brutalne invazije na Ukrajinu.

Improvizovani ruski zatvor koji je korišćen za mučenje i ispitivanje ukrajinskih disidenata snimljen je u Hersonu kako gori nakon što su to područje oslobodile trupe predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, prenosi Dejli mejl.

 

 

Istražitelji su takođe otkrili tri skeleta sa slomljenim lobanjama u podrumu u gradu Berislavu u Hersonu.

Kancelarija glavnog tužioca Ukrajine saopštila je da su to tela trojice civila koji su živeli u oblasti Herson i umrli su tokom ruske okupacije.

 

 

Ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba upozorio je da, dok mnogi slave kako su Putinove snage vraćene iz regiona, rat nije završen i da će ukrajinske trupe verovatno otkriti još užasa.

- Mi dobijamo bitke na terenu, ali rat se nastavlja. Svaki put kada oslobodimo deo naše teritorije od ruske vojske, nalazimo sobe za mučenje i masovne grobnice sa civilima koje je mučila i ubijala ruska vojska - rekao je on.

- Nije lako razgovarati sa ljudima. Ali ja sam rekao da se svaki rat završava diplomatijom i Rusija mora da pristupi razgovorima - dodao je.

Podrumi u kojima su živeli ruski vojnici na nekadašnjem položaju u selu Blahodatne pokazali su kako je Putinova vojska ostavila za sobom pribor, pa čak i opremu dok su bežali iz regiona.

Oružane snage Ukrajine su pre nekoliko dana ponovo zauzele Blahodatne, usred ruskog napada na Ukrajinu u oblasti Herson.

Šef ukrajinske nacionalne policije Ihor Klimenko objavio je u subotu na Fejsbuku da je oko 200 policajaca na poslu u gradu, postavljajući kontrolne punktove i dokumentujući dokaze o mogućim ratnim zločinima.

Istraga koje su sprovele SAD pokazuju da je ruski rat u Ukrajini možda već ubio ili ranio desetine hiljada civila i stotine hiljada vojnika.

Satelitski snimci iz Marijupolja, koji se nalazi u Donjeckoj oblasti Ukrajine na istoku zemlje, pokazali su da je veći broj dodatnih grobnica dodat na gradsko groblje između 24. marta i 14. oktobra.

 

 

Gradsko veće Marijupolja saopštilo je da se sada tu nalazi 21. masovna grobnica na gradskom groblju pošto su objavili snimke tog područja.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading