MARIJA (8) JE CEO ŽIVOT PROVELA ZAKLJUČANA U SOBI! Komšije prijavile porodicu, devojčica nađena u JEZIVOM stanju!

Autor:

Svet

23.11.2022

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmogodišnja devojčica iz zapadne Nemačke koju su majka, baba i deda držali pod ključem otkako je imala manje od godinu dana, oslobođena je nakon dojave policiji.

MARIJA (8) JE CEO ŽIVOT PROVELA ZAKLJUČANA U SOBI! Komšije prijavile porodicu, devojčica nađena u JEZIVOM stanju!

Foto: Shuttestock

zlostavljanje deteta

Devojčica je zbog zatočeništva u kući postala toliko fizički slaba da se jedva pela uz stepenice. Imenovana samo kao Marija u nemačkim medijima, devojčica je provela sedam i po godina u zaključanoj sobi u kući svoje bake i dee u Atendornu, gradu sa oko 25.000 žitelja istočno od Kelna.

- Nije uspela da dobije mnogo uvida u spoljni svet - rekao je lokalnim medijima tužilac Patrik Baron fon Grotus, preneo je "Gardijan".

Lekari koji su pregledali devojčicu nakon što je oslobođena 23. septembra nisu pronašli znakove fizičkog zlostavljanja ili neuhranjosti, navele su opštinske vlasti u saopštenju. Ali, tokom pregleda devojčica je rekla da nikad nije videla šumu, livadu, niti se vozila u automobilu.

Iako je bila u stanju da govori i hoda, Grotus je rekao da je "jedva bila u stanju da se popne uz stepenice ili kreće po neravnom terenu".

Nije jasno zašto je devojčica bila skrivena od javnosti skoro čitav svoj život, a njena majka, baka i deda odbili su da odgovaraju na pitanja policije. Otac devojčice, koji je u vreme njenog rođenja već bio razveden od njene majke, rekao je da je u vreme kad je Marija imala oko šest meseci našao poruku na šoferšajbni svog auta u kojoj su ga obavestili da njegova bivša partnerka planira da sa detetom preseli u Italiju.

Majka, poznata samo kao Rozmari G. (47), izvestila je lokalne vlasti da se preselila u Kalabriju sredinom 2015. Kad je otac prijavio nadležnim organima za dobrobit dece u septembru te godine da je video majku sa detetom u Atendornu, majčini roditeli su ispitani ali su im rekli da su njih dve u Italiji.  

Tek u julu ove godine su lokalne vlasti ponovo istražile slučaj, nakon što je bračni par iz susedne opštine Leneštat dojavio policiji glasine da devojčica godinama živi zaključana u kući bake i dede.

Majčini rođaci rekli su policiji da ona i devojčica nikada nisu živele u Italiji i da su bili u kontaktu preko nemačke fiksne telefonije, što je kasnije potvrdila italijanska policija 12. septembra. Nakon sudskog naloga, 11 dana kasnije policija i službe za zaštitu deteta pronašle su devojčicu u kući bake i dede.

Kancelarija javnog tužioca u gradu Zigenu istražuje detetovu majku, babu i dedu zbog zatočavanja i maltretiranja maloletne osobe. Majci preti do 10 godina zatvora, navodi “Gardijan”.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading