TRESLO SE U ISTANBULU: Zemljotres jačine 6,1 pogodio Tursku

Autor:

Svet

23.11.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotres jačine 6,1 stepen Rihterove skale pogodio je zapadnu Tursku u ranim jutarnjim satima u sredu, saopštio je američki Geološki zavod.

TRESLO SE U ISTANBULU: Zemljotres jačine 6,1 pogodio Tursku

Foto: shutterstock

Zemljotres

Zemljotres je bio na dubini od 1.99 kilometara. Evropsko-mediteranski seizmološki centar saopštio je da su stanovnici osetili zemljotres u 4:08 po lokalnom vremenu.

Najmanje 35 ljudi je povređeno kada je zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio jutros zapad Turske, u blizini grada Duzdže, saopštili su Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) i turski ministar zdravlja Fahretin Koča.

Turski ministar zdravlja Fahretin Koča naveo je na Tviteru da je 35 osoba povređeno u Duzdži i obližnjim provincijama.


Za sada nema izveštaja o poginulima ili značajnoj materijalnoj šteti, naveo je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, a prenosi Rojters.

On je dodao da je tokom zemljotresa došlo do nestanka struje, ali da se radi na obnovi snadbevanja električnom energijom.

Turska Uprava za katastrofe i vanredne situacije izmerila je zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale i navela da je epicentar bio u Goljaki, okrugu u severozapadnoj provinciji Duzdže. Turski mediji preneli su da se zemljotres osetio i u Istanbulu i Ankari.

Omair Anas iz Ankare, rekao je: "Probudio sam se u 4:3 ujutro usred ogromnog podrhtavanja zgrada i polica za knjige kao da će pasti. Nikad u Ankari nisam osetio tako snažan potres u životu. Svima u Turskoj želim sigurnost!"

Abdifatah Aden je dodao: "Upravo sam osetio zemljotres večeras ovde u Istanbulu, Turska. Moj stan je počeo da se trese kao da će se srušiti." Jedan stanovnik je rekao da je to bio "najjači zemljotres" koji su ikada doživeli u Turskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading