PAPA: Prva lažna vest objavljena je u BIBLIJI!

Autor:

Svet

25.01.2018

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franjo osudio je širenje lažnih vesti ili, kako je kazao, taktiku zmije, rekavši da je prvi slučaj širenja dezinformacija zabeležen u Bibliji kada je Evu zmija dovela u iskušenje da proba zabranjeno voće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa o lažnim vestima

- Ovaj događaj pokazuje teške posledice koje mogu imati lažne vesti - objavio je papa Franjo u dokumentu pod naslovom "Istina će vas osloboditi: Lažne vesti i novinarstvo za mir".

On je upozorio kako lažne vesti dovode do širenja arogancije i mržnje. Papa je pozvao korisnike društvenih medija i novinare da se prestanu koristiti manipulativnim taktikama koje podstiču podele i neslogu u društvu.

- Širenje lažnih vesti služi postizanju određenih ciljeva, utiče na politička dešavanja i odluke, te služi ekonomskim interesima - smatra papa Franjo.

Upoređujući današnje lažne vesti s događajima iz Biblije, on je dodao: "Moramo razotkriti ono što se može nazvati taktikom zmije koju koriste oni koji prikrivaju sami sebe kako bi udarali na društvo u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu."

Papa je pozvao ljude da pronalaze pravu istinu i trude se da razumeju i ocene istinite informacije. Dodao je kako je novinarstvo ne samo posao, već i misija. Stoga, poručuje kako bi novinari trebalo da se manje fokusiraju na udarne vesti, a više na istraživanje uzroka konflikata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading