EKSPLOZIJA U KABULU: Dve osobe tragično nastradale

Autor:

Svet

21.11.2022

20:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako prenosi kabulska policija, još se ne zna ko stoji iza napada.

EKSPLOZIJA U KABULU: Dve osobe tragično nastradale

Foto: Tanjug/AP

- Dve osobe su poginule u eksploziji automobila...Identitet poginulih još nije poznat - rekao je Halid Zadran, portparol kabulske policije kojom upravljaju talibani, preneo je Rojters.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Kabul, Avganistan

Za sada se ne zna ko stoji iza napada.

Poslednjih meseci izvedeno je nekoliko napada na civile i talibansku administraciju u Avganistanu, a odgovornost za neke od njih su preuzeli ekstremisti Islamske države.

Podsetimo, u septembru ove godine u području gde se nalazi zgrada ambasade Rusije u Kabulu, odjeknula je eksplozija. U pitanju je teroristički napad.

Eksplozija se desila kada je ruski diplomata izašao da pročita spisak onih koji čekaju u redu za vizu, saopštio je Hamid Hajdari, bivši glavni urednik 1TVnjuz.

Očevici su saopštili da može biti oko 20 poginulih. Prema informacijama, povređeni su bili ruski diplomata i čuvar ambasade.

Međutim, novinar Bilal Salvari tvrdi da su u terorističkom napadu mogla poginuti minimum dvojica ruskih diplomata. Njegovi izvori su videli nekoliko tela na zemlji, ali Talibani, koji su blokirali region, oduzimaju kamere i telefone kod ljudi koji se tamo nalaze.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading