GRANATIRANA NAJVEĆA NUKLEARKA U EVROPI! Snažne eksplozije odjeknule kod elektrane Zaporožje, Rusija optužuje Ukrajinu!

Autor:

Svet

20.11.2022

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska nuklearna elektrana Zaporožje je granatirana, javila je ruska državna novinska agencija Tass, prenosi Rojters.

GRANATIRANA NAJVEĆA NUKLEARKA U EVROPI! Snažne eksplozije odjeknule kod elektrane Zaporožje, Rusija optužuje Ukrajinu!

Foto: Printscreen/Twitter/WaverlyWakeUp

Eksplozija

Dodaje se da su granate „ispaljene iz Ukrajine“ pale u blizini suvog skladišta i da nisu otkrivene radioaktivne emisije.

Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) osudila je napad na nuklearnu elektranu Zaporožje pod kontrolom Rusije.

Njen generalni direktor je rekao da su se odgovorni za "snažne eksplozije" u toj oblasti u subotu uveče i nedelju ujutro "igrali vatrom".

 

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2Fiaeaorg%2Fstatus%2F1594281943742324736&widget=Tweet

 

- Vesti od našeg tima juče i jutros su izuzetno uznemirujuće. Na mestu ove velike nuklearne elektrane došlo je do eksplozija, što je potpuno neprihvatljivo. Ko god da stoji iza ovoga, mora odmah da prestane. Kao što sam već mnogo puta rekao, igrate se vatrom! - rekao je Rafael Grosi.

Menadžment fabrike rekao je stručnjacima IAEA u fabrici da su oštećene neke zgrade, sistemi i oprema, ali "nijedna od njih do sada" nije kritična za bezbednost i bezbednost.

 

 

Granatiranje nuklearne elektrane Zaporožje se nastavlja i do sada je zabeleženo 15 pogodaka u objekte elektrane, izjavio je ranije danas Renat Karča, savetnik direktora ruske kompanije za proizvodnju nuklearne energije Rosenergoatom.

"Oni nisu samo juče granatirali, oni granatiraju danas, granatiraju sada. Do sada je zabeleženo oko 15 pogodaka u objekte nuklearne elektrane. Svaki artiljerijski udar na nuklearnu elektranu dovodi u opasnost nuklearnu bezbednost", rekao je Karča za TASS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading