NOVA JEZIVA EKSPLOZIJA U RUSIJI: Vatrogasci i spasioci na terenu - gori u Lenjingradskoj oblasti, vatra bukti na sve strane (VIDEO)

Autor:

Svet

19.11.2022

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vatrogasci i spasioci gase požar koji je nastao kao posledica eksplozije na gasovodu.

NOVA JEZIVA EKSPLOZIJA U RUSIJI: Vatrogasci i spasioci na terenu - gori u Lenjingradskoj oblasti, vatra bukti na sve strane (VIDEO)

Foto: YouTube/Telegram/Printscreen

Eksplozija u Rusiji

Na gasovodu u Lenjingradskoj oblasti danas je došlo do eksplozije, naveo je guverner Aleksandar Drozdenko na svom Telegram kanalu .

- Vatrogasci i spasioci gase požar koji je nastao kao posledica eksplozije na gasovodu između Berngardovke i Kovaleva - napisao je on.

Prema rečima Drozdenka, nema opasnosti po stanovništvo i širenja požara na stambena naselja. Prema preliminarnim podacima, u eksploziji niko nije povređen.

 

 

U Ministarstvu za vanredne situacije navedeno je da je do eksplozije došlo zbog smanjenja pritiska na gasovodu.

- Sada je smanjen pritisak na magistralnom gasovodu, Svevoložska CHPP je prebačena na mazut kako bi se obezbedilo nesmetano snabdevanje toplotom - dodao je guverner.

Ovo je druga velika eksplozije u Rusiji danas.

Da podsetimo, u selu Timovsko na ruskom ostrvu Sahalinu odjeknula je eksplozija gasa u stambenoj zgradi oko pet ujutru po lokalnom vremenu.

Prema poslednjim informacijama, broj žrtava stravične eksplozije porastao je na 9, a među poginulima je četvoro dece, rekao je guverner Valerij Limarenko u emisiji TV kanala Rusija 24, prenosi RIA Novosti.

Prema rečima Limarenka, pod ruševinama bi mogla ostati još jedna osoba.

- Nastavljamo da tražimo jednu osobu - dodao je guverner.

Spasilačke ekipe su tražile još žrtava pod ruševinama, napisao je na Telegramu guverner Sahalina Valerij Limarenko za neke od 33 osobe za koje se zna da su živele u zgradi ostalo je nestalo, rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading