U NJUJORKU POGINULE DVE OSOBE: Snežni nanosi napravili havariju, OVO je uzrok smrti! (FOTO)

Autor:

Svet

19.11.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U snežnoj oluji koja je juče pogodila zapadni deo Njujorka poginule su dve osobe.

U NJUJORKU POGINULE DVE OSOBE: Snežni nanosi napravili havariju, OVO je uzrok smrti! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Vlasti su saopštile da su smrtni slučajevi posledica srčanog udara usled prenaprezanja tokom čišćenja snega, prenose Nezavisne.

Podsetimo, inostrani mediji saopštili su da se tokom vikenda očekuje više od metar snežnog pokrivača.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sneg u Njujorku

U okrugu Iri, koji obuhvata grad Bafalo, proglašeno je vanredno stanje i zabrana vožnje, osim u hitnim slučajevima.

Intezivne snežne padavine nisu neobične za zapadna područja države Njujork, kada tople vode velikih jezera Iri i Ontario dođu u dodir sa hladnim vazduhom koji dolazi sa Arktika.

Ovi snežni nanosi čine prognozu koja nije viđena više od 20 godina. Najveća trodnevna snežna padavina u gradu iznosi 142 cm, koja se dogodila u decembru 2001, prema meteorologu CNN-a Brendonu Mileru.

- Od petka ujutro, najteže trase snega bile su kod jezera Eri i jezera Ontario, što je donelo stope snežnih padavina od 5cm na sat u gradovima ui oko Bafala i Votertauna. S obzirom na stopu snežnih padavina, Bafalo može videti mesec dana snega za samo nekoliko sati. To bi ovaj mesec mogao da bude najsnežniji novembar od 2000. godine, kada je u gradu tokom celog meseca palo ukupno 114 cm - dodao je Miler. 

Samo u petak je palo više 2 metra snega, što bi ga svrstalo među tri najsnežnija dana zabeležena u Bafalu, prema Mileru, prenosi Mondo.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading