HOĆE LI MASK VRATITI TRAMPA NA TVITER?! AGONIJA SE NASTAVLJA: Milijarder tražio od korisnika društvene mreže da glasaju

Autor:

Svet

19.11.2022

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask je objavio da još uvek nije donesena nikakva odluka da se obnovi korisnički nalog Donalda Trampa, pa je napravio anketu na Tviteru.

HOĆE LI MASK VRATITI TRAMPA NA TVITER?! AGONIJA SE NASTAVLJA: Milijarder tražio od korisnika društvene mreže da glasaju

Foto: Profimedia, Tanjug/AP

Ilon Mask, Donald Tramp

Ilon Mask objavio je sinoć anketu na Tviteru tražeći od korisnika da glasaju o tome da li treba bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa vratiti na stranicu te društvene mreže nakon što su mu prethodni vlasnici zabranili pristup.

Ranije juče Mask je objavio da nije donesena nikakva odluka da se obnovi korisnički nalog bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na Tviteru. Trampov nalog je trajno suspendovan nakon nereda u Kapitol Hilu u januaru 2021. godine.

 

 

Vraćeni profili Kati Grifin, Džordana Petersona i Babilon Bi

Mask je najavio i da će korisnički nalozi drugih kontroverznih ličnosti poput Kati Grifin, Džordana Petersona i konzervativnog satiričnog portala Babilon Bi biti obnovljeni na Tviteru, društvenoj mreži koju je milijarder nedavno kupio.

- Nova politika Tvitera je sloboda govora, ali ne i sloboda dometa - napisao je Mask na Tviteru, dodavši da će negativnim objavama koje sadrže govor mržnje biti smanjena vidljivost i da na njima kompanija neće zarađivati.

- Kati Grifin, Džordan Peterson i Babilon Bi su vraćeni. Odluka o Trampu još uvek nije donesena - dodao je Mask.

Elektornski pozivi inženjerima

Mask je u petak imejl porukama pozvao i zaposlene inženjere na sastanak uživo u kancelariji u San Francisku, dan nakon procena da su stotine zaposlenih u Tviteru odlučile da napuste tu kompaniju društvenih medija jer je Mask u četvrtak dao rok zaposlenima da se prijave za "duge sate visokog intenziteta".

To je deo brzih promena i haosa koji su obeležili Maskove prve tri nedelje kao vlasnika Tvitera, tokom kojih je broj zaposlenih u kompaniji već više nego prepolovljen na njih oko 3.700 zbog otpuštanja i drugih odlazaka.

Juče poslepodne kompanija je počela da prekida pristup sistemima nekih zaposlenih koji su odbili da prihvate Maskovu ponudu, rekao je jedan izvor za Rojters.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading