PEDALA ZA BRAJANA HOJTA JIA: Dežurni ucenjivač Srbije "popio" otkaz?!

Autor: sputniknews.com

Svet

25.01.2018

05:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brajan Hojt Ji više nije na spisku zaposlenih u Stejt departmentu, a po sopstvenom priznanju u intervjuu datom grčkim medijima, nije doneta nikakva odluka o njegovom imenovanju na mesto ambasadora u neku od država Balkana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dobio nogu?! Brajan Hojt Ji

Brajan Hojt Ji je, po svemu sudeći, trenutno, nezaposlen. Dakle, svi ultimatumi, lekcije i pretnje koje je Ji na ovim prostorima iznosio u poslednjih godinu dana, iako se mislilo da to čini u ime američke administracije, izgleda da nisu bili zvaničan stav Amerike.

Čuveni donosilac ucena Hojt Ji izbačen je iz Stejt departmenta! Ovo je izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, naglašavajući da je ovaj Amerikanac "lagao ovdašnjim medijima da je lično podneo ostavku, kako ne bi izgubio kredibilitet moćnog državnika".

Da Ji neće biti, kako se ranije najavljivalo, ambasador ni u Bosni i Hercegovini, ni u Makedoniji, potvrdio je za Sputnjik i istoričar Aleksandar Raković, napominjući da njegovog imena nema više na spisku zaposlenih u Stejt departmentu. 

Osim toga, Raković je napomenuo da je očito utvrđeno da je njegova politika prema balkanskim zemljama bila štetna, kao i da je od zemalja koje treba da naprave saveznike Amerike, napravio oponente.

- Izazvao je samo konflikte i provocirao vlade država na Balkanu. Ji je, inače, bio u šestom rangu u američkoj diplomatiji, što znači da neko ko je tako nisko pozicioniran ne može da postane diplomata. Da bi to postao, morao je prethodno da napreduje nekoliko koraka u hijerarhiji - naglašava Raković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading