SIJARTO SMATRA DA JE VREME DA EVROPSKI LIDERI PODNESU OSTAVKE! Uveli Rusiji sankcije i time svoje zemlje uvukli u recesiju!

Autor:

Svet

17.11.2022

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija želi nove sankcije samo da bi nekako opravdala svoje pogrešne odluke koje su štetne, rekao je Sijarto.

SIJARTO SMATRA DA JE VREME DA EVROPSKI LIDERI PODNESU OSTAVKE! Uveli Rusiji sankcije i time svoje zemlje uvukli u recesiju!

Foto: Tanjug/AP

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da bi ostavka bila normalna reakcija evropskih lidera koji su podržali sankcije, približavajući tako privrede recesiji.

- Evropska unija želi nove sankcije samo da bi nekako opravdala svoje pogrešne odluke koje su štetne, jer će nakon objava da sankcije predstavljaju ćorsokak, biti potrebno imenovati odgovorne - prenela je Sijartovu izjavu agencija MTI.

Mađarski ministar je istakao da je uvođenje sankcija bio "najgori odgovor“ EU na početak specijalne operacije Rusije u Ukrajini i pozvao je građane Mađarske da se tokom nacionalnih konsultacija izjasne protiv njih.

- Mađarska kupuje gas od Rusije, jer je bez njega fizički nemoguće rešiti problem snabdevanja gasom, zato što je takva infrastruktura u ovoj oblasti -  dodao je on.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban izjavio da je već popunio onlajn anketu u kojoj je negativno odgovorio na sva pitanja.

Orban je krajem septembra izjavio da Mađarska prva u Evropi uvodi nacionalne konsultacije kako bi saznala šta njeni građani misle o evropskim sankcijama Rusiji. Prema njegovim rečima, cene u Evropi bi se dvostruko smanjile za nekoliko dana, ako bi EU promenila sankcionu politiku.

Nacionalne konsultacije u Mađarskoj trajaće do 9. decembra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading