ILON MASK DAO KRATAK ROK ZAPOSLENIMA U TVITERU: Kliknite na ovaj link ili ostajete bez posla

Autor:

Svet

17.11.2022

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok da ispune "malu" obavezu je do četvrtka

ILON MASK DAO KRATAK ROK ZAPOSLENIMA U TVITERU: Kliknite na ovaj link ili ostajete bez posla

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask novi vlasnik Tvitera

Novi vlasnik Tvitera Ilon mask upozorio je da svo osoblje kompanije mora biti "krajnje tvrdokorno" ili mu preti otkaz i jedino će "izvanredne performanse biti zadovoljavajuće".

Zaposleni u kompaniji Tviter su u ponoćnoj mejl poruci, do koje je došao "Vašington post", doznali da do četvrtka moraju odlučiti hoće li ostati u kompaniji.

Oni koji žele nastaviti raditi na Maskovoj novoj verziji Tvitera moraju kliknuti na poveznicu u poruci, a oni koji to ne učine u roku biće automatski otpušteni i dobiće otpremninu koja odgovara trima mesečnim platama.

"U budućnosti, kako bismo izgradili probijajući Tviter 2.0 i uspeli u sve kompetitivnijem svetu, moraćemo biti krajnje tvrdokorni. To će značiti dugotrajni i veoma intenzivni rad. Jedino će izvanredne performanse biti zadovoljavajuće", napisao je Ilon Mask. 

Otpustio 50 posto radnika

Dodao je da će kompanija u većoj meri biti vođena inženjerski i oni koji proizvode odličan softver "činit će većinu u našem timu". Mejl poruka, zajedno s novom politikom povratka u kancelarije, dolazi samo nekoliko nedelja nakon što Mask otpustio otprilike 50 posto Tviterove radne snage, koju je činilo 7.500 ljudi.

Bio je to jedan od njegovih prvih poteza kao direktora Tvitera, koji je kupio za 44 milijarde dolara. Mask je istog dana otpustio izvršnog direktora Paraga Agravala, finansijskog direktora Neda Segala, pravnicu Vijaju Gade i pravnog savetnika Seana Edgeta.

Sam je sebe postavio za jedinog člana upravnog odbora, dok je sve ostale članove smenio.

Nakon otpuštanja, osnivač SpaceX-a je branio svoje postupke, rekavši da nije imao "izbora", već da je morao smanjiti broj zaposlenih jer kompanija posluje s dnevnim gubitkom od četiri miliona dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading