IZLIV BESA KAKAV SE RETKO VIĐA: Si Đinping optužio kanadskog premijera - sve o čemu smo razgovarali je procirilo (VIDEO)

Autor:

Svet

16.11.2022

20:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na snimcima se vidi da Si i Trudo stoje jedan blizu drugog i razgovaraju preko prevodioca ne tako lepim tonom.

IZLIV BESA KAKAV SE RETKO VIĐA: Si Đinping optužio kanadskog premijera - sve o čemu smo razgovarali je procirilo (VIDEO)

Foto: Printscreen/Twitter/Jack Posobiec

Si Đinping sa premijerom Kanade

U retko viđenom izlivu ljutnje i to javno, kineski predsednik Si Ðinping kritikovao je danas kanadskog premijera Džastina Trudoa tokom njihovog susreta, zbog navodnog "curenja informacija" o sastanku koji su održali iza zatvorenih vrata na samitu G20.

Na video snimcima koje su objavili kanadski mediji, Si i Trudo se mogu videti kako stoje blizu jedan drugog i razgovaraju preko prevodioca, prenosi Rojters.

Nezadovoljstvo Ðinpinga je verovatno izazvano medijskim izveštajima u kojima se navodi da je Trudo posle jučerašnjeg sastanka sa predsednikom Kine, prvog u poslednje tri godine, izrazio "ozbiljnu zabrinutost" zbog navodne špijunaže i kineskog "mešanja" u kanadske izbore.

- To nije prikladno i mi to ne bismo tako uradili. Ako postoji iskrenost, možemo dobro da komuniciramo uz obostrano poštovanje, inače, u suprotnom neće biti jednostavno - rekao je Si na mandarinskom, smešeći se svom sagovorniku.

 

 

Na današnjem snimku se vidi kako prevodilac kineskog predsednika prevodi Trudou da je "sve o čemu smo razgovarali procurilo u novine, što nije prikladno".

Trudo je odgovorio da se u Kanadi veruje u slobodan, otvoren i iskren dijalog.

- To je ono što ćemo nastaviti da negujemo, nastavićemo da radimo na stvaranju konstruktivnih odnosa, ali biće stvari oko kojih se nećemo složiti - rekao jeTrido.

Međutim, pre nego što je Trudo završio svoj odgovor, predsednik Si je, primetno ogorčen, presekao kanadskog premijera u pola rečenice i odlučno uzvratio.

- Stvaranje uslova, stvaranje uslova. OK - rekao je Si, nasmejao se, rukovao sa Trudoom i otišao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading