OVO NIJE KRIVICA UKRAJINE! Oglasio se šef NATO: Rusija snosi odgovornost!

Autor:

Svet

16.11.2022

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je održao konferenciju za novinare nakon jučerašnje eksplozije projektila u Poljskoj. On je rekao da se radi o nesrećnom slučaju ali da je na kraju odgovorna Rusija.

OVO NIJE KRIVICA UKRAJINE! Oglasio se  šef NATO: Rusija snosi odgovornost!

Foto: Tanjug/AP

Istraga je u toku, ali preliminarna analiza „sugeriše da je incident verovatno izazvala ukrajinska raketa protivvazdušne odbrane ispaljena u cilju odbrane ukrajinske teritorije od ruskih napada krstarećim raketama“, rekao je Stoltenberg.

- Da budem jasan, ovo nije krivica Ukrajine. Rusija snosi krajnju odgovornost jer nastavlja svoj ilegalni rat protiv Ukrajine.-

„Nema naznaka“ da je projektil rezultat namernog napada ili da Rusija priprema ofanzivne vojne akcije protiv NATO-a, dodao je on.

Saveznici iz NATO-a izrazili su "najdublje saučešće" zbog tragičnog gubitka života nakon što su dve osobe ubijene u Poljskoj, rekao je Jens Stoltenberg.

Saveznici su „izrazili svoju snažnu solidarnost“ sa Poljskom i „jasno stavili do znanja da ćemo nastaviti da podržavamo Ukrajinu u njenom pravu na samoodbranu“, rekao je on.

Šef NATO-a pozvao je Rusiju da "zaustavi ovaj besmisleni rat" i rekao da je alijansa ujedinjena i da će "uvek učiniti ono što je neophodno da zaštiti i odbrani sve saveznike".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading