ZVANIČNO! Donald Tramp se kandiduje za predsednika 2024. godine!

Autor:

Svet

16.11.2022

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Donald Tramp zvanično objavio kandidaturu.

ZVANIČNO! Donald Tramp se kandiduje za predsednika 2024. godine!

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Donald Tramp je zvanično objavio da se po treći put kandiduje za predsednika 2024. godine u govoru u kojem je napao predsednika Bajdena, 'radikalne leve' demokrate i njihov rekord u ekonomiji i svetskoj sceni u dve godine otkako je napustio funkciju.

Bivši predsednik je ignorisao republikanske kritičare i one koji su ga krivili za razočaravajuće predsedničke izbore GOP-a da se punom parom izjasni o svojoj nameri da se vrati u Ovalnu kancelariju kako bi 'isušio močvaru' sa zemljom koja je 'uništena pre naših života'.

Republika

Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Donald Tramp

- Da bih Ameriku ponovo učinio velikom i slavnom, danas objavljujem svoju kandidaturu za predsednika Sjedinjenih Država - potvrdio je uz klicanje pre nego što je počeo da govori o raciji FBI, „lažnom“ dosijeu, „dubokoj državi“ i lobisti.

Uprkos tome što je trk kasnije u govoru objavio, Tramp je od samog početka jasno stavio do znanja svoje namere rekavši publici: „Povratak Amerike počinje upravo sada.“

- Pre tri godine kada sam napustio funkciju, Sjedinjene Države su bile spremne za svoje zlatno doba. Naša nacija je bila na vrhuncu moći, prosperiteta i prestiža - izdizala se iznad svih rivala, pobeđivala sve neprijatelje i koračala u budućnost samouvereno, snalažljivo - rekao je Tramp.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

Obećao je da će se kandidovati oko radnih ljudi, vraćanja američke energetske nezavisnosti, reformisanja izbora kako bi se osiguralo da postoje 'samo papirnati listići' i obnavljanja 'agende veličine' sa najvišim republikancima i medijima koji kažu da treba da ostane van trke.

Tramp je svoj govor začinio raznim predizbornim obećanjima, od kojih su neka slična izjavama koje je dao na skupovima u stilu kampanje ove godine. Rekao je da će izreći smrtnu kaznu dilerima droge, zabraniti transrodnim ženama da se bave ženskim sportom, postaviti američku zastavu na Mars, izgraditi nuklearni „raketni štit“ i ponovo zaposliti pripadnike službe koji su otpušteni zbog nevakcinisanja.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp

- Ovo neće biti moja kampanja. Ovo će biti naša zajednička kampanja. Jer jedina sila koja je dovoljno jaka da pobedi ogromnu korupciju protiv koje se borite jeste vi, američki narod - rekao je on, prenosi Dejli mejl.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading