BELA KUĆA SE OGLASILA SAOPŠTENJEM: Bajden će uskoro razgovarati sa Andžejem Dudom - upoznat je sa izveštajima iz Poljske (FOTO)

Autor:

Svet

15.11.2022

22:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SAD će razgovarati sa Poljskim predsednikom o novonastaloj situaciji.

BELA KUĆA SE OGLASILA SAOPŠTENJEM: Bajden će uskoro razgovarati sa Andžejem Dudom - upoznat je sa izveštajima iz Poljske (FOTO)

Foto: Tanjug/AP,Twitter/Amichai Stein

Džozef Bajden o dve rekete koje su pale na teritoriju Poljske

Američki predsednik Džozef Bajden se sprema za razgovor sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom nakon što su na teritoriju te zemlje pale dve rakete.

- Predsednik Džo Bajden upoznat je sa izveštajima iz Poljske i uskoro će razgovarati sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom - saopštila je Bela kuća.

Da podsetimo, dve rakete pale su večeras na teritoriju Poljske.

Kako je preneto na društvenim mrežama, dve zalutale rakete pale su u grad Przevodov u Poljskoj na granici sa Ukrajinom.

Prema prvim informacijama, pogođene su sušare za žito.

Dvoje ljudi je umrlo, a policija, tužilaštvo i vojska su na licu mesta.

 

 

Vatrogasna služba je ranije potvrdila da je došlo do eksplozija u Przevodovu.

- Razlozi za ovaj događaj trenutno nisu poznati - rekao je u intervjuu za Radio Lublin portparol okružnog štaba Državne vatrogasne službe u Hrubešovu, stariji kapetan Marcin Lebjedovič i dodao:

- Dobili smo dojavu o eksploziji u sušari. Zapravo, po dolasku potvrđujemo da se tako nešto dogodilo. Dve osobe su preminule na licu mesta. Trenutno obezbeđujemo mesto događaja i osvetljavamo prostor akcije.

Republika

Foto: Twitter/Amichai Stein

Dve rakete pale na teritoriju Poljske

Portparol poljske vlade Pjotr Miler održao je konferenciju za novinare u glavnom gradu Varšavi, na kojoj je rekao da vlada podiže nivo spremnosti vojske kao odgovor na eksploziju blizu granice sa Ukrajinom.

Govoreći pred kamerama, Miler je potvrdio da su dve osobe ubijene ranije u utorak.

On je rekao novinarima da vlada razmatra da li da pokrene član 4, što bi značilo da će se sastanak članica NATO-a održati nakon što im se ugrozi "teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili bezbednost“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading