UPOZORENJE BRITANSKOG GENERALA: Rusi bi mogli da pokrenu masovni artiljerijski napad na Herson!

Autor:

Svet

15.11.2022

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusii spremaju odbrambene polažaje.

UPOZORENJE BRITANSKOG GENERALA: Rusi bi mogli da pokrenu masovni artiljerijski napad na Herson!

Foto: Tanjug/AP

Bivši komandant britanske vojske general Ričard Denet izjavio je za britanski Skaj Njuz da je situacija u Herosnu veoma zanimljiva i da je ruska vojska bitku za taj grad izgubila pre nekoliko meseci, a ne samo pre nekoliko dana.

- Pre dosta vremena propao je njihov pokušaj proboja od Marijupolja preko Hersona, do Nikolajeva kako bi zauzeli Odesu i zapretili Moldaviji i time oteli Ukrajincima južnu obalu, rekao je ovaj general i napomenuo da je situacija sada takva da Rusi spremaju odbrambene položaje na istočnoj obali reke Dnjepar i da sa tog područja veoma lako mogu da granatiraju Herson - rekao je prenzionisani general i dodao:

- Brinem se da će se ljudi u Hersonu, koji su sada oduševljeni, početi da se kreću po okolini kao da su se stvari vratile u normalu, a da će onda Rusi pokrenuti masivni aritljerijski napad - tvrdi on.

Na pitanje novinara Skaj Njuza da li je ruski predsednik Vladimir Putin trebao prisustvovati samitu G20 na Baliju, Denet smatra kako on nikada nije ni nameravao ići.

- Možda misli da je hrabar čovek, ali nije planirao ići i suočiti se sa 19 drugih svetskih funkcionera. Poslao je Lavrova da radi njegov posao umesto njega - rekao je.

Govoreći o tome može li se posredovati u dogovoru između Ukrajine i Rusije, Denet je rekao kako se "jako nada" da se vode razgovori u pozadini.

- Nije na nama na zapadu da govorimo Zelenskom da započne pregovore, to mora biti njegov sopstveni proces donošenja odluka - tvrdi general.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading