UHAPŠENA DVA BRATA U ISTANBULU: Sumnja se da su imali veze sa NAPADOM

Autor:

Svet

15.11.2022

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turska policija uhapsila je više osumnjičenih u vezi sa bombaškim napadom u Istanbulu u kojem je poginulo šestoro ljudi i ranjeno nekoliko desetina, čime se broj pritvorenih povećao na 50, saopštio je danas turski ministar pravde Bekir Bozdag.

UHAPŠENA DVA BRATA U ISTANBULU: Sumnja se da su imali veze sa NAPADOM

Foto: Tanjug/AP

Napad u Turskoj

Bozdag nije naveo više detalja.

Državna agencija Anadolija je objavila da je policija danas privela dva brata identifikovana kao Amar J. i Ahmed J, preneo je AP.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Napad u Istanbulu

Anadolija je objavila da je Amar J. navodno dobio zadatak da pomogne Ahlam Albašir, uhapšenoj Sirijki koja se sumnjiči da je postavila bombu, da pobegne iz Istanbula u susednu Grčku posle napada, dok je Ahmed J. navodno odvezao drugog glavnog osumnjičenog koji je još na slobodi, u provinciju Jedrene u blizini granice sa Bugarskom.

Turske vlasti su za napad okrivile zabranjenu Kurdistansku radničku partiju, kao i grupe sirijskih Kurda, koje su to negirale.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading