SERIJE EKSPLOZIJA ŠIROM UKRAJINE: Novi ruski napadi na Kijev, pogođene stambene zgrade, na meti i Harkov, Krivi Rog, Lavov (VIDEO)

Autor:

Svet

15.11.2022

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niz eksplozija je prijavljen u Kijevu, a zatim i drugim gradovima širom Ukrajine.

SERIJE EKSPLOZIJA ŠIROM UKRAJINE: Novi ruski napadi na Kijev, pogođene stambene zgrade, na meti i Harkov, Krivi Rog, Lavov (VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen

Dve stambene zgrade pogođene su ruskim projektilima u kijevskom Pečerskom okrugu, saopštio je gradonačelnik Vitalij Kličko.

- Napad na prestonicu. Prema preliminarnim informacijama, u Pečerskom okrugu su pogođene dve stambene zgrade. Nekoliko projektila je oboreno od strane PVO iznad Kijeva. Lekari i spasioci su na licu mesta - rekao je Kličko.

 

 

Na video snimku koji je objavio zamenik šefa kabineta predsednika Kirilo Timošenko navodno se vidi stambena zgrada u plamenu nakon novog ruskog raketnog napada na centar Kijeva.

Vojna uprava grada saopštila je da su oborene četiri rakete, rekao je ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Anton Geraščenko, piše Gardijan.

 

 

Dopisnik Rojtersa iz Kijeva rekao je da su se čule najmanje dve eksplozije i da se vidi dim kako se diže iznad ukrajinske prestonice.

 

 

Eksplozije su usledile nakon oglašavanja sirena za vazdušne napade širom zemlje nekoliko sati pošto što je predsednik Volodimir Zelenski održao video obraćanje na samitu G20.

Uzrok eksplozija je nejasan, a Andrij Jermak, šef predsedničkog štaba, napisao je na Tviteru da je Moskva odgovorila na govor Zelenskog „novim raketnim napadom“, prenosi Blic.

Andrij Sadovij, gradonačelnik Lavova, objavio je i da se u tom gradu čuju eksplozije.

"U Lavovu se čuju eksplozije. Svi ostanite u skloništima!”, napisao je na Telegramu.

Nakon napada su usledili problemi sa snabdevanjem energijom, rekao je Maksim Kozicki, guverner Lavova.

- Neprijatelj je udario u kritični energetski infrastrukturni objekat u Lavovskoj oblasti. U Lavovu postoje problemi sa snabdevanjem električnom energijom, prekidi u radu mobilnih operatera. Ostanite u skloništima! Opasnost i dalje traje - rekao je.

Oleh Sinjehubov, guverner ukrajinske oblasti Harkov, takođe je objavio upozorenje preko Telegrama „Okupatori napadaju Harkov! Ostanite u skloništima.”

Javni servis Suspilne preneo je da su se eksplozije čule u severnom gradu Žitomiru.

U međuvremenu je javljeno da su se čule eksplozije i u gradovima Sumi, Krivi Rog, Poltavi i Čerkaskoj oblasti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading