OGLASIO SE LAVROV NAKON SPEKULACIJA DA JE U BOLNICI: Slično pišu i o Putinu

Autor:

Svet

14.11.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji su objavili da je ruski šef diplomatije hospitalizovan.

OGLASIO SE LAVROV NAKON SPEKULACIJA DA JE U BOLNICI: Slično pišu i o Putinu

Foto: printscreen

Pozivajući se na indonežanske zvaničnike pojedini zapadni mediji objavili su vest da je juče po dolasku na Bali, gde treba da prisustvuje samitu G20, ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov hospitalizovan.

Tu vest je odmah demantovala portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je rekla da je Lavrov sa njom i da čitaju zajedno ove vesti.

-Evo me sa Sergejem Lavrovim u Indoneziji, čitamo vesti i ne verujemo našim očima - ispalo je da je hospitalizovan. To je naravno, fejk njuz, rekla je ona.

 

 

Ministar spoljnih poslova je odbacio te izveštaje, dodajući da zapadni mediji pišu slične izjave i o predsedniku Putinu.

On je istakao da su ovi izveštaji samo politička igra, pozivajući zapadne medije da "pokušaju da napišu više istine".

Lavrov je dodao da je nedavno sa indonežanskim kolegom Retno Marsudijem razgovarao o pripremama za samit i da ima nekoliko sastanaka na marginama samita koji je zakazan za sutra, piše Sputnjik.

Ministar je zadužen za rusku delegaciju tokom samita  G20, koji će se održati od 15. do 16. novembra. U međuvremenu, očekuje se da će se predsednik Rusije Vladimir Putin obratiti na samitu putem video konferencije.



 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading