GLAVNI AMERIČKI GENERAL IZNEO ŠOKANTNE TVRDNJE! Govorio o gubicima ruske vojske, pa pomenuo kraj rata: Vojna pobeda nije moguća...

Autor:

Svet

10.11.2022

12:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Mark Mili izneo je dosada najpreciznije podatke o ruskim gubitcima u ratu u Ukrajini.

GLAVNI AMERIČKI GENERAL IZNEO ŠOKANTNE TVRDNJE! Govorio o gubicima ruske vojske, pa pomenuo kraj rata: Vojna pobeda nije moguća...

Foto: Printscreen YT/PBS NewsHour

Načelnik Zajedničkog štaba američke vojske general Mark Mili ocenio je da ruska vojska ima više od 100.000 mrtvih i ranjenih vojnika u Ukrajini, dodajući da su ukrajinske oružane snage verovatno pretrpele gubitke približno istog nivoa u tom ratu.

Mnogo ljudske patnje, rekao je general Mili, dodajući da je od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru ove godine poginulo i verovatno 40.000 ukrajinskih civila.

Podaci koje je izneo general Mili ne mogu se potvrditi nezavisnošću izvora, ali su oni najtačniji koje je Vašington izneo do danas, piše agencija AFP.

 

 

Visoki američki vojni zvaničnik izrazio je nadu da će pregovori okončati rat, jer smatra da vojna pobeda nije moguća ni Rusije ni Ukrajine, prenosi Mondo.

-Vojna pobeda u pravom smislu te reči verovatno se ne može postići vojnim sredstvima, pa će biti neophodno okrenuti se drugim sredstvima - rekao je general Mili.

Mogućnost za pregovore postoji, ocenio je on.

General Milli je takvu procenu izneo u trenutku kada je Rusija naredila povlačenje svojih trupa iz grada Hersona na jugu Ukrajine, što je bio težak udarac vojnoj kampanji Moskve.

Kijev je oprezno reagovao na vest o povlačenju Rusije, smatrajući malo verovatnim da će ruska vojska napustiti taj strateški grad bez borbe. Američki predsednik Džo Bajden je, s druge strane, ocenio da povlačenje dokazuje da Moskva ima "stvarne probleme" na frontu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deda Sloba

11.11.2022 12:23

Lupeta general kada tvrdi koliko Rusija ima poinulih a nezna koliko Ukrajina ima poginulih a nekakvi saveznici su.Valjda treba preciznije podatke da ima za Ukrajin nego za Rusiju..Čisti spinovi i neverovatna pojava kako podcenjuju narod sa ovakvim izjavama,ko još veruje u to.