TEHERAN I MOSKVA NASTAVLJAJU SARADNJU! Putinov moćnik doputovao u Iran kako bi nabavio nove balističke rakete!

Autor:

Svet

09.11.2022

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Patrušev će pregovarati o isporuci balističkih raketa.

TEHERAN I MOSKVA NASTAVLJAJU SARADNJU! Putinov moćnik doputovao u Iran kako bi nabavio nove balističke rakete!

Foto: Tanjug/AP

Američki istraživački centar za bezbednost i odbranu Institut za ratne studije (ISW) saopštio je jutros da Iran planira dalje produbljivanje saradnje sa Rusijom. U svom najnovijem izveštaju, ISW navodi da je predsednik Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev, jedan od najmoćnijih saradnika ruskog predsednika Vladimira Putina, doputovao juče u Iran, gde će najverovatnije pregovarati o isporuci iranskih balističkih raketa ruskim snagama.

„Ovo je poruka Irana Izraelu i Saudijskoj Arabiji“

ISW navodi da iranska javna objava o dolasku Patruševa u Iran ima za cilj da skrene pažnju međunarodne javnosti na produbljivanje saradnje Moskve i Teherana i „implicitno naglasi da se visoki ruski zvaničnik obratio Iranu za pomoć u ratu u Ukrajini. "

- Teheran verovatno želi da javno signalizira rebalans svog strateškog partnerstva sa Moskvom, posebno iranskim regionalnim protivnicima sa kojima Kremlj povremeno sarađuje, kao što su Izrael i Saudijska Arabija - navodi se u izveštaju ISW.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading