UKRAJINCI NAPADAJU RUSE? Stižu ozbiljne pretnje: Gađaćemo iranske projektile na mestu lansiranja!

Autor:

Svet

08.11.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajina najavljuje da bi mogla da uništi ruske projektile u fazi lansiranja.

UKRAJINCI NAPADAJU RUSE? Stižu ozbiljne pretnje: Gađaćemo iranske projektile na mestu lansiranja!

Foto: Tanjug/AP

Jurij Ihnat, portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, rekao je na konferenciji u Kijevu da bi Ukrajina mogla da gađa iranske rakete na njihova mesta lansiranja, koja se nalaze duboko u Rusiji.

- One se moraju nekako uništiti, verovatno odakle se lansiraju. Zato što nemamo efikasna sredstva za borbu protiv balističkih projektila, osim da ih fizički uništimo u fazi lansiranja. -

Ihnat je rekao da iranske rakete imaju „domet od 300 do 700 kilometara, što u principu neće biti ništa novo za Ukrajinu, jer se Iskanderi ruske proizvodnje koriste od prvog dana rata“.

- Mislim da i vrh vojske i naši partneri rade na ovom pitanju, tražeći efikasne načine da se suprotstave ovim novim pretnjama - rekao je Ihnat.

Lukašenko: Evropa će goreti

Podsetimo, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smatra da građani evropskih zemalja žele da žive u miru, ali njihove vlasti nisu u stanju da „ugase vatru u sopstvenom domu“, prenela je ruska agencija TASS.

- Nemačka, cela Evropa – sada nema lidera. Ali čak i da ih ima... ne mogu ni da ugasim požar u sopstvenoj kući - rekao je Lukašenko, a prenosi agencija BelTA.

- Evropljani ne žele ovaj rat. Oni dovoljno dobro razumeju šta se danas dešava u Ukrajini. Ovde u Belorusiji takođe pokušavaju da zapale vatru. Sutra će cela Evropa biti u plamenu - rekao je Lukašenko. On smatra da Evropljani moraju da prekinu konfrontaciju koja je već rezultirala sukobom na teritoriji Ukrajine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading