PRIPREMA SE VELIKA PROVOKACIJA SIRIJSKIH TERORISTA! Cilj: Da se vlada i Rusija optuže za udare na civile!

Autor:

Svet

06.11.2022

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provokacije su planirane u naseljima gde se nalaze izbeglički kampovi.

PRIPREMA SE VELIKA PROVOKACIJA SIRIJSKIH TERORISTA! Cilj: Da se vlada i Rusija optuže za udare na civile!

Foto: Tanjug/AP

Pripadnici terorističke organizacije „Džabhat al Nusra“ (zabranjena u Rusiji) planiraju provokacije u sirijskoj pokrajini Idlib, s ciljem da sirijske vladine snage i snage Rusije budu optužene za udare na civile i humanitarne objekte, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana Oleg Jegorov.

On je dodao da teroristi pripremaju lažne video snimke na kojima bi se videle posledice insceniranih udara na oblasti gde se nalaze kampovi sa izbeglicama.

Kako je rekao, prema informacijama kojima raspolaže Centar, teroristi zajedno sa pseudohumanitarnom organizacijom “Beli šlemovi” planiraju provokacije u Idlibu, konkretno u naseljima Kafer Dijan i Kafer Džales gde se nalaze izbeglički kampovi.

Ista teroristička grupa je u prethodna 24 sata osam puta otvarala vatru u zoni deeskalacije – tri puta u pokrajini Idlib, jednom u pokrajini Alepo i u Latakiji pet puta.

Jegorov je rekao i da su teroristi u Idlibu uz pomoć dronova bacili dve eksplozivne naprave na položaje vladinih snaga i tom prilikom je ranjeno sedam sirijskih vojnika, prenosi Sputnjik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading