TVITER POČEO NAPLATU: Za "plavu kvačicu" skoro 1.000 dinara!

Autor:

Svet

05.11.2022

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela je uspluga naplate verifikovanih nalog u Tviteru.

TVITER POČEO NAPLATU: Za "plavu kvačicu" skoro 1.000 dinara!

Foto: Tanjug/AP

Ilon Mask novi vlasnik Tvitera

Tviter je u danas pokrenuo uslugu pretplate za 8 dolara (oko 940 dinara) mesečno koja uključuje "plavu kvačicu" koja je sada data verifikovanim nalozima, dok novi vlasnik Ilon Mask revidira sistem platforme neposredno uoči izbora u SAD.

U ažuriranju za Apple iOS uređaje, Tviter je saopštio da korisnici koji se "registruju sada" mogu da dobiju plavu kvačicu pored svojih imena "baš kao poznate ličnosti, kompanije i političari koje već prate".

Promena predstavlja kraj trenutnog sistema verifikacije koji je pokrenut 2009. godine kako bi se sprečilo lažno predstavljanje naloga profila koje imaju poznate ličnosti i političari. Pre remonta, Tviter je imao oko 423.000 verifikovanih naloga, mnogi od njih su obični novinari iz celog sveta koje je kompanija verifikovala bez obzira na to koliko pratilaca imaju.

Stručnjaci su izrazili ozbiljnu zabrinutost zbog promene sistema verifikacije platforme koji je, iako nije savršen, pomogao 238 miliona korisnika Tvitera da utvrde da li su nalozi sa kojih dobijaju informacije autentični. 

 

 

Ažuriranje Tvitera napravljeno za iOS verziju aplikacije ne pominje verifikaciju kao deo novog sistema "plave provere".

Sve ovo se dešava dan nakon što je kompanija počela da otpušta radnike kako bi smanjila troškove i pošto sve više kompanija pauzira oglašavanje na Tviteru dok oprezni korporativni svet čeka da vidi kako će funkcionisati pod novim vlasnikom.

 

 

Otpušteno je oko polovine zaposlenih u kompaniji u kojoj je radilo 7.500.

U međuvremenu, Tviter je već zabeležio "masovni pad prihoda" zbog pritiska grupa aktivista na oglašivače da napuste platformu, "tvitovao" je Mask u petak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading