MEDICINSKA SESTRA PRONAĐENA OBEŠENA: Jeziva scena u Ukrajini, Tanjina bliznakinja dobila uznemirujući poziv!

Autor:

Svet

05.11.2022

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tetjana Mudrenko i njen suprug Anatolij (60) prema informacijama kojima raspolažu Britanci, navodno su oteti iz svoje bašte u oktobru.

MEDICINSKA SESTRA PRONAĐENA OBEŠENA: Jeziva scena u Ukrajini, Tanjina bliznakinja dobila uznemirujući poziv!

Foto: twitter.com/nexta_tv

Britanski mediji su preneli vest da su ukrajinsku medicinsku sestru navodno oteli i obesili na ulici proruski policajci nakon što se sukobila sa trupama Pobesnelog Vlada u okupiranoj oblasti Herson.

Tetjana Mudrenko i njen suprug Anatolij (60) prema informacijama kojima raspolažu Britanci, navodno su oteti iz svoje bašte u oktobru, a njihov dom su opljačkali ruski saradnici. Britanski mediji se prenoseći ovu vest pozivaju na navodne očevice događaja.

Tetjanina sestra bliznakinja Natalija Čorna (56) rekla je da je medicinska sestra - poznata i kao Tanja - redovno kritikovala ruske saradnike, navodi FT.

Natalija je upozorila svoju sestru da bude tiša u isticanju svog mišljenja i rekla medicinskoj sestri za decu sa invaliditetom da prestane da se suprotstavlja ruskim trupama.

U proleće, Tanja se navodno suočila sa grupom ruskih vojnika koji su nosili balaklave.

- Pogledala je vojnika, pravo u njegove oči i upitala: "Zašto si ovde? Hoćeš li da me upucaš?“, prepričala je Natalija.

U oktobru, nedeljama nakon Tanjinog hrabrog poteza, Natalija je primila uznemirujući poziv u kojem su je obavestili da je njena sestra umrla nakon što je izvučena na ulicu i javno pogubljena.

Natalija je rekla: "Rečeno mi je da je Tanja obešena. Sipali su joj nešto u usta i potom je obesili ispred zgrade suda."

Detalji oko Tanjine navodne otmice i smrti nisu poznati, ali je FT analizirao ove poruke koje je primila Natalija.

Anatolij je kasnije pušten iz zatvora da sahrani svoju ženu i pokazao je tragove batina, a imao je i slomljenu ruku. Nakon toga mu se gubi svaki trag.

Lokalno odeljenje za sudsku medicinu obavestilo je Nataliju da je njena sestra umrla od "mehaničkog gušenja“, a dostavljena je i umrlica.

Medijska inicijativa za ljudska prava (MIHR), ukrajinska neprofitna organizacija, potvrdila je uzrok smrti Mudrenkove 19. oktobra.

Natalija se preselila u svoj rodni grad Dnjepar koji je držala Ukrajina neposredno pre nego što je Skadovsk zauzela Rusija u aprilu, ali je njena sestra ostala.

- U okupiranom Skadovsku ne možete da imate svoje mišljenje - rekla je Natalija.

Rusija je optužena da je počinila brojne ratne zločine u Ukrajini.

Kako je San već izveštavao, u julu je pronađen dokaz da je Rusija koristila zabranjene kasetne bombe u Donbasu.

Na klinici u Kurahovu, lekari su lečili više od 200 civilnih žrtava i izvršili najmanje 30 amputacija otkako se Ukrajina prvi put našla na udaru vatre u februaru.

Herson je jedina regionalna prestonica koju je Moskva uspela da zauzme osam meseci nakon početka invazije.

Uprkos Putinovoj tvrdnji da će njegovoj vojsci biti potrebno manje od četiri nedelje da zauzme Kijev i odnese pobedu, ta invazija se još uvek nije dogodila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading