SEVERNA KOREJA TAJNO ISPORUČUJE ORUŽJE RUSIJI?! SAD ima nove informacije - pošiljke granata stižu preko zemalja Bliskog istoka, pa čak i Afrike!

Autor: Republika

Svet

02.11.2022

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vašington će se konsultovati sa Ujedinjenim nacijama o odgovornosti za pošiljke granata od strane Severne Koreje Rusiji.

SEVERNA KOREJA TAJNO ISPORUČUJE ORUŽJE RUSIJI?! SAD ima nove informacije - pošiljke granata stižu preko zemalja Bliskog istoka, pa čak i Afrike!

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un

SAD ima informacije koje ukazuju da Severna Koreja tajno isporučuje Rusiji "značajan" broj artiljerijskih granata koje se koriste u Ukrajini, izjavio je danas portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

- Naši pokazatelji govore da Severna Koreja tajno snabdeva Rusiju granatama i mi ćemo pratiti da li su pošiljke primljene - rekao je Kirbi na virtuelnom brifingu.

Kako je dodao, Severna Koreja pokušava da prikrije pošiljke slanjem kroz zemlje Bliskog istoka i Severne Afrike.

Prema njegovim rečima, Vašington će se konsultovati sa Ujedinjenim nacijama o odgovornosti za pošiljke, prenosi Rojters.

- Nije beznačajan broj granata, ali ne verujemo da ih ima toliko da promene tok rata - izjavio je Kirbi.

Portparol za nacionalnu bezbednost Bele kuće je poručio da SAD neće prestati da pruža pomoć Ukrajini.

Severna Koreja je u septembru saopštila da nikada nije isporučivala oružje Rusiji niti da planira i upozorila SAD da širi glasine koji kvare ugled zemlje.

- Nikada ranije nismo izvozili oružje ili municiju u Rusiju i ne planiramo da to radimo -izjavio je neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane, javila je tada severnokorejska agencija KCNA.

Bela kuća je početkom septembra saopštila da Rusija kupuje artiljerijske granate i rakete od Severne Koreje za rat u Ukrajini.

Severnokorejski zvaničnik je tada rekao da Vašington i "druge neprijateljske snage šire glasine o trgovini oružjem“ između Severne Koreje i Rusije.

- Upozoravamo SAD da prestanu da daju nepromišljene izjave - rekao je on i dodao da Severna Koreja zadržava pravo da izvozi vojnu opremu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading