GUŠILA JE SINA DO BESVESTI I S*KSUALNO GA ZLOSTAVLJALA! Bolne ispovesti dece učiteljice koja je postala ISIS-ov monstrum: Moja majka je ČUDOVIŠTE

Autor:

Svet

02.11.2022

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka učiteljica iz Kanzasa koja je priznala da je podržavala terorističku organizaciju Islamska država osuđena je u utorak na 20 godina zatvora.

GUŠILA JE SINA DO BESVESTI I S*KSUALNO GA ZLOSTAVLJALA! Bolne ispovesti dece učiteljice koja je postala ISIS-ov monstrum: Moja majka je ČUDOVIŠTE

Foto: Alexandria Sheriff's Office via AP, File

Američka učiteljica iz Kanzasa koja je priznala da je podržavala terorističku organizaciju Islamska država, te da je obučavala ženki bataljun ISIS-a kako se boriti s puškama i koristiti eksplozivom, osuđena je u utorak na 20 godina zatvora.

Alison Fluk-Ekren (42), rođena u Kanzasu, u junu je priznala da je podržavala ISIS, a tokom osam godina u Libiji, Iraku i Siriji počinila je teroristička dela i u SAD-u planirala napade sa velikim brojem žrtvama, tvrdili su tužioci.

Tužioci su smatrali i kako maksimalnih 20 godina zatvora ne bi bilo dovoljna kazna za sva počinjena dela, ali da bi takva kazna trebalo da se izrekne.

Njeni advokati pozvali su sudiju Leoni Brinkem da joj odredi manju kaznu zbog traume i gubitka koji je doživela. Objasnili su kako su trojica njenih muževa i dvoje dece umrli u Siriji te da pati od posttraumatskog stresnog poremećaja. Tvrdili su i da je prestala sa nasiljem kada je u maju 2019. napustila ISIS.

Republika

Foto: Tanjug/AP

islamska država

 

Optužbe za zlostavljanje sopstvene dece

U Siriji je predvodila vojni bataljon ISIS-a sastavljenog isključivo od žena te je obučavala žene i decu za korišćenje jurišnih pušaka AK-47, granata i samoubilačkih pojaseva u ime ISIS-a, priznala je. Obučila je više od stotinu žena i devojčica od 10 godina.

Osim optužbi za terorizam, tužioci su tokom istrage otkrili da su njen najstariji sin i ćerka optužili da ih je fizički i seksualno zlostavljala dok su bili deca.

- Alison Fluk-Ekren isprala je mozak mladim devojkama i trenirala ih da ubijaju. Urezala je put teroru, gurajući sopstvenu decu u nesagledive dubine okrutnosti, fizički, psihički, emocionalno i seksualno ih zlostavljajući - rekao je prvi pomoćnik američkog državnog tužioca u dopisu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

islamska država

 

Međutim, učiteljica je odbacila optužbe o zlostavljanju i nazvala ih je netačnim preteranim i potpuno lažnima, naveli su njeni advokati.

Otac i deda služili u američkoj vojsci

Fluke-Ekren je odrasla na jenoj farmi u Kanzasu. Njen deda je služio u mornarici tokom Drugog svetskog rata, a otac je služio u vojsci u Vijetnamu, istakli su tužioci.

Zatrudnela je sa 16 godina i 1996. godine udala se za svog prvog muža, Džejmsa Flukea. Imala je sina i ćerku sa njim pre nego što se razvela 2002. Fluke je, kako navode tužioci, nazvao varalicom i rekao vlastima da sa njom nešto nije u redu. Jedna od njenih ćerki navela je da je Alison mučila njenog brata iz zabave i pokušala ga udavi u ledenom jezeru, kako stoji u sudskim dokumentima.

Njen sin, koji nije imenovan u sudskim dokumentima, pričao je o godinama fizičkog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja. Gušila ga je do besvesti, zaključavala u tesnim prostorima dok ne bi izvršio nuždu po sebi i sipala mu so ili hemikalije na rane, rekao je.

- Moja majka je čudovište koje uživa da muči decu radi seksualnog užitka, vrlo vešto manipuliše i iskorišćava ljude - rekao je njen sin.

Osim što je mučila sina, mučila je i ostalu decu. Ćerka je izjavila da ju je kao šestogodišnjakinju u Egiptu toliko snažno udarala da bi joj na obrazu ostao otisak majčinih prstiju u obliku modrice, stoji u sudskim zapisima.

Njeni advokati kažu da nisu imali vremena ni sredstava da se suprotstave optužbama.

- Ona žestoko negira optužbe za zlostavljanje i mnoge karakterizacije nje u ovim odlomcima i ističe da njena porodica nije podnela nikakve pritužbe protiv nje, rekli su njezini advokati.

Među tačkama koje su izneli je i ona u kojoj se priseća da je njen otac bio distanciran od nje te da ju je često osuđivao, a da je njena majka patila od teške depresije.

Iz SAD-a navodno pobegla zbog duga

Alison je raskinula sa SAD-om nakon što je završila diplomske i postdiplomske studie te se preselila na Bliski istok. Svog drugog supruga Volkana Ekrena upoznala je i prešla na islam tokom studija biologije na Univerzitetu u Kanzasu. 

Preselila se sa decom i Ekrenom u Kairo 2008. godine. Sa njim je imala još šestero dece. Njen otac, maćeha i tada 11-godišnji sin rekli su da je pobegla iz SAD-a kako bi izbegla otplatu studentskih dugova koji sada iznose ukupno 86.817 dolara.

Na terorističkoj sceni pojavila se nakon napada u Libiji 11. septembra 2012. na kancelarije američke vlade u Bengaziju, u kojem su ubijena četiri Amerikanca. Dok je boravila u Siriji 2014. rekla je jednom svedoku da želi da detonira vozilo puno eksploziva u američkom trgovačkom centru. Takođe je govorila o bombardovanju američkog fakulteta, ali ti napadi se nikada nisu dogodili.

U februaru 2017. stvorila je vojni bataljom žena pod nazivom Khatibu Nusaibah, kako bi naučila žene da ruku oružjem u svrhu obrane Rake u Siriji.

Buran privatni život i tragedije

U napadima je izgubila tri supružnika. Ekren, šef snajperista u ISIS-u, ubijen je u američkom vazdušnom napadu 2016. godine u Siriji, navodi se u sudskim spisima.

Njen treći suprug, Mohamed Zafer, pripadnik ISIS-a iz Bangladeša koji se specijalizova za bespilotne letelice, ubijen je u vazdušnom u Raki u Siriji. S njim je imala troje dece.

Njen četvrti suprug, Mohamed Doe, još jedan pripadnik ISIS-a iz Bangladeša odgovoran za obranu Rake, poginuo je tamo boreći se 2018.. Advokati su naveli da su je Ekren i Doe emotivno zlostavljali i manipulisali njenim osećanjima.

Optužbe za međunarodni terorizam protiv žena veoma su retke, navode stručnjaci, jer muškarci dominiraju terorističkim organizacijama kao što su Al Kaida, Islamska država Iraka i Levanta kao i u srodnim grupama u Pakistanu, Avganistanu...

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading