HAOS U ALPIMA: Lavina u Italiji, evakuisani gosti hotela

Autor: Tanjug, Republika

Svet

23.01.2018

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 75 turista i radnika jednog italijanskog hotela evakuisano je zbog lavine, koja se obrušila u toku noći, saopštila je menadžerka hotela Martina Doene, dodajući da su obilne snežne padavine izazvale pometnju širom Alpa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ona je dodala da je "za sada sve uredu", a da hotel nije pretrpeo štetu, kao i to da evakuisani nisu paničili, prenosi AP

Menadžerka je rekla da je helikopterom evakuisano 65 gostiju hotela, 10 radnika, kao i nepoznat broj žitelja. 

Ona je dodala da je "za sada sve uredu", a da hotel nije pretrpeo štetu, kao i to da evakuisani nisu paničili, prenosi AP.

Hotel se nalazi u dolini Venosta, na nadmorskoj visini od 1.870 metara i ponosi se time što je idealan za skijaše. Vlasti su ranije proglasile opasnost od lavina u ovoj dolini.


Zbog obilnih snežnih padavina i upozorenja od lavine zatvoreno je i skijaško područje u podnožju Mon Blana u Francuskoj. Takođe je zatvoreno nekoliko bitnih saobraćajnica i tunela na području.

Autoput u Švajcarskoj koji vodi prema tunelu Gothard prema Italiji je zatvoren. Mediji prenose da je autoput pogodila lavina i da je trenutno zatvoren u oba smera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading