RUSIJA OPTUŽILA RATNU MORNARICU VELIKE BRITANIJE ZA TERORIZAM: Učestvovali su u planiranju i realizaciji napada sa Severni tok

Autor:

Svet

29.10.2022

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eksplozije su se dogodile 26. septembra odjednom na dva ruska gasovoda ka Evropi.

RUSIJA OPTUŽILA RATNU MORNARICU VELIKE BRITANIJE ZA TERORIZAM: Učestvovali su u planiranju i realizaciji napada sa Severni tok

Foto: printscreen/Telegram

fotografija curenja gasa u more

Predstavnici Ratne mornarice Velike Britanije učestvovali su u planiranju, realizaciji terorističkog napada u Baltičkom moru 26. septembra kada su oštećeni gasovodi “Severni tok” i “Severni tok 2”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Eksplozije su se dogodile 26. septembra odjednom na dva ruska gasovoda ka Evropi – Severni tok i Severni tok 2. Nemačka, Danska i Švedska nisu isključile ciljanu sabotažu. Operater Severnog toka Nord Stream AG saopštio je da su takve vanredne situacije bez presedana i da je nemoguće proceniti vreme popravke.

Generalno tužilaštvo Rusije pokrenulo je postupak za akt međunarodnog terorizma.

Pored toga, Britanci su rukovodili napadom na Sevastopolj uz pomoć dronova koji je izveden jutros, tvrdi Rusija.

– Danas u 4.20 kijevski režim izveo je teroristički napad na brodove Crnomorske flote i civilne brodove koji su se nalazili na spoljnim i unutrašnjim sidrištima u bazi u Sevastopolju – saopštilo je u ranije Ministarstvo odbrane Rusije.

– U napadu je učestvovalo devet dronova i sedam autonomnih pomorskih bespilotnih aparata – dodali su oni.

Vojska je navela da su kao rezultat operativnih mera koje su preduzele snage brodova Crnomorske flote uništile sve vazdušne ciljeve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading